Közélet

Folytatódik a parlagfüves területek légi felderítése Csongrád-Csanád megyében

Folytatódik a parlagfüves területek légi felderítése Csongrád-Csanád megyében

2020. szeptember 10., csütörtök
Folytatódik a parlagfüves területek légi felderítése Csongrád-Csanád megyében

Erre tekintettel az idei évben különösen nagy hangsúlyt kap a légi felderítés. Csongrád-Csanád megyében először 2020. július 27-én került sor a Készenléti Rendőrség helikopterével történő parlagfű-felderítésre. Ekkor a repülés a megye legfertőzöttebb részein történt meg, amelynek alkalmával megközelítőleg 37 000 hektárt repültek be, és ennek során 88 fertőzött pontot találtak a szakemberek. Ez megye erdő nélküli területeinek 11%-a volt.

A második 6 órás repülésen a megye termőterületeinek nagy részén történt meg felderítés, amely során nemcsak a parlagfűvel kapcsolatban gyűjtöttek információkat, hanem általános kép alakul ki a termőföldek állapotáról, használatáról. Ez a nagy mennyiségű képanyag a későbbiek során felhasználható lesz a földhivatali munkatársak napi munkavégzése során is. 

Érdekesség, hogy a gép mindkét szárnyán 1-1 kamera volt beépítve. Az egyik automatikusan készített másodpercenként nagy fölbontású képet, a másikkal kézi vezérléssel dolgozott a felderítést végző munkatárs, amennyiben fertőzött területet látott.

(Forrás: Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.