Közélet

Elkészült a megyei rendőr-főkapitányság kampánydala

Elkészült a megyei rendőr-főkapitányság kampánydala

2020. szeptember 17., csütörtök
Elkészült a megyei rendőr-főkapitányság kampánydala

A „112 - Tudd, hogy segíthess" két éve tartó komplex prevenciós programot a bűnmegelőzési osztály által koordinált, de a 112-es szervezetek együttműködésével létrejött - főként fiataloknak szóló - projektet az ORFK Ügyeleti Főosztálya is támogatta, az indulást pedig a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács tette lehetővé.

Az énekesnő és a főkapitányság együttműködése az év elején kezdődött, amikor a program keretében országos pályázatot hirdettek. Ebben a szervezők a segélyhívó számot népszerűsítő kampánydal „zenei csúcspontjára” vártak egy olyan figyelemfelhívó négy sort, amely a 112-es szervezetek fő üzenetét fogalmazta meg.

Több mint hatvan pályamű érkezett be az ország számos pontjáról. Fiataloktól az idősebbekig, műkedvelőktől a profi zenészekig többeket megihletett a témaválasztás.

https://www.youtube.com/watch?v=aO9e4Gznl6s&feature=emb_logo

Számos kitűnő pályázat érkezett be, amelyből a szakmai zsűri a 36 éves Miklós András alkotását találta a legjobbnak. A díjat Dakos József rendőr dandártábornok, Csongrád-Csanád megye rendőrfőkapitánya adta át a győztesnek. Rajta kívül 12-en kaptak elismerést a beküldött gondolatokért.

A győztes pályamű a dallal együtt helyet kap Tandi Flóra pop/crossover énekesnő „#5050 eQuality” című harmadik koncepció-albumán, amelyen kiemelt szerepet játszik az egyenlőség és az egyenjogúság témája az élet minden területén. 1 album, ami 12 dalt ölel fel, ezzel is kiemelve a kampány fő irányvonalát.

Az énekesnő a „Csak egy hívás” készítésébe a szegedi Gedói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjait is bevonta, és így hallhatóak a dalban.

A győztes négy sor:

„Törékeny élet, kőkemény szavak,
Ha időben lépsz, életben maradsz!
A vészhelyzet lottóján egy szám a nyerő,
az életet mentő 112.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.