Közélet

Nyugodt szívvel engedhetik a szülők táborozni a gyerekeket Szegeden

Nyugodt szívvel engedhetik a szülők táborozni a gyerekeket Szegeden

2020. július 13., hétfő
Nyugodt szívvel engedhetik a szülők táborozni a gyerekeket Szegeden

Lassan egy hónapja kezdődött a nyári gyermektáborok szezonja. A Szent-Györgyi Albert Agórában már négy hete mehetnek különböző programokra a diákok, de az önkormányzati napközis tábor is a harmadik hetét kezdte hétfőn. Bár a járvány nem szűnt meg, a szülők többsége nyugodt szívvel engedi közösségbe a gyerekét, és tehetik is, mivel a táborokban minden biztonsági előírást szigorúan betartanak és ellenőriznek is.

— Nagyon sokan jelentkeznek a táborokba. Bár vannak, akik tartanak attól, hogy közösségbe engedjék a gyereküket, de nagyon kevés olyan program van, amit jelentkezők hiányában nem tudtunk elindítani — adott rövid áttekintést az elmúlt hetekről

Orbán

Hédi,

a Szent- Györgyi Albert Agóra vezetője. Számszerűsítve ez azt jelenti, hogy összesen 104 tábort hirdettek meg a nyárra, ami heti 13-14 szaktábort jelent. Az elmúlt négy hétben meghirdetett több mint 40 táborból mindössze kétszer fordult elő, hogy nem indították el a programot jelentkezők hiányában. Ha a vírushelyzet nem romlik, akkor ez az arány a nyár hátralévő részében is tartható lesz. — Hetente körülbelül háromszáz gyerek érkezik a szaktáborokba és körülbelül kétszáznegyvenen jönnek a napközis táborunkba. Maximálisan törekszünk arra, hogy a higiénés feltételek rendben legyenek, a kollégáim folyamatosan ellenőrzik ezeket, betartják a szabályokat. Szükség volt már arra, hogy a gyerekek közösségben legyenek és élményekhez jussanak és nem utolsósorban a szülők is biztonságban tudják a gyereküket, és nyugodtan elmehessenek dolgozni — mondta Orbán Hédi.

A táborszezon kezdete előtt részletes tervet készítettek a megváltozott egészségügyi szabályok miatt. Állásfoglalást kértek a helyi tiszti főorvostól, ez alapján tették meg a szükséges lépéseket. Több százan fordultak meg a táborokban az elmúlt hetekben, eddig nem találkoztak beteg táborozóval és szülővel sem, de arra az esetre is felkészültek, hogyha ez megtörténne. — A beteg gyereket azonnal elkülönítjük és a biztonságos hazajutását azonnal megszervezzük. Azt az elvet követjük, ami az oktatási intézményekben is elfogadott, azaz nem a tábort zárjuk be, hanem a beteget különítjük el — adott betekintést az előírásokba az Agóra vezetője. A táborok költségét ugyan befolyásolta a vírushelyzet, mivel többször kell takarítani és a fertőtlenítőszereket is be kellett szerezni, de ez nem jelent többletköltséget a szülőknek. — Szeretném megnyugtatni a szülőket, nyugodt szívvel hozhatják táborozni a gyerekeket, fokozottan figyelünk a biztonságra. Akik hozzánk jelentkeznek, azoknak biztosan helyet tudunk biztosítani valamelyik induló programunkra, ami biztos élményt jelent a fiataloknak — hangsúlyozta Orbán Hédi.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.