Közélet

Nagyméretű fák dőltek ki a Horthy Csónakháznál

Nagyméretű fák dőltek ki a Horthy Csónakháznál

2020. május 12., kedd
Nagyméretű fák dőltek ki a Horthy Csónakháznál

A Bertalan-híd felett, a Felső-Tisza parttal szomszédos hullámtéri területen május 10-én több nagyméretű fa kidőlt – olvasható az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (ATIVIZIG) közleményében.

Az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vagyonkezelésében lévő területen - a Horthy Csónakház parkolójánál - az igazgatóság munkatársai helyszíni szemlét tartottak, amelynek során főként a parkoló környezetében lévő faegyedek egészségi állapotát mérték fel. A közvetlen veszélyállapot megszüntetése érdekében a kidőlt fákat a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai a megmaradt tövekről levágták, a fák darabolását és elszállítását pedig az ATIVIZIG végzi el – írja a társaság. A közleményben megemlítik, hogy a kidőlt fák környezetében több veszélyt jelentő faegyedet is találtak az igazgatóság kollégái, ezért további intézkedéseket tettek.

Fotó: ATIVIZIG

– A veszélyesnek ítélt fákat szalaggal elkerítettük, és megkezdtük a szükséges beavatkozások előkészítését. Mivel a Bertalan-híd–árvízvédelmi töltés–vízitelep–Tisza folyó által határolt hullámtéri terület népszerű szabadidős hely a lakosság körében, ezért elővigyázatosságból megkezdtük az ott lévő fák állapotfelmérését is – fogalmaznak. Közleményükben megemlítik, amennyiben balesetveszélyes faegyedeket találnak a szakértők, az ATIVIZIG megteszi a szükségszerű lépéseket azok eltávolításához. Hangsúlyozzák, a munkák elvégzéséig arra kérik a fenti területeket látogató lakosokat, hogy legyenek fokozott figyelemmel és elővigyázatossággal a balesetek elkerülése érdekében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.