Közélet

Kivágták a veszélyes Tisza-parti fák egy részét

Kivágták a veszélyes Tisza-parti fák egy részét

2020. május 25., hétfő
Kivágták a veszélyes Tisza-parti fák egy részét

A Bertalan-híd felett, a Felső-Tisza parttal szomszédos hullámtéri területen a korábban megjelölt veszélyt jelentő fák kivágását a vízügyi igazgatóság munkatársai, külső szakértő vállalkozó közreműködésével hétfőn elvégezte – olvasható az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság közleményében.

Az előzetes tervek szerint a kidöntött fák gallyazása, darabolása, mulcsozása, elszállítása kedden történt volna meg, azonban a hatékony munkavégzésnek köszönhetően a feladat nagy részét már befejezték az ATIVIZIG munkatársai. A maradék faanyag elszállítását kedden végzik el.

A közleményben megemlítik, hogy a hullámtéri terület többi részén (Bertalan-híd – árvízvédelmi töltés – vízitelep – Tisza folyó által határolt terület) megjelölt, potenciális veszélyt jelentő fák kivágásához az erdészeti hatósági engedély szükséges. Az engedélyt az igazgatóság megkérte, a kivágott fákat őshonos, víztűrő fafajokkal kívánja majd pótolni.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.