Közélet

Kutyafuttató lesz a Ligetben és Makkosházán

Kutyafuttató lesz a Ligetben és Makkosházán

2018. június 9., szombat
Kutyafuttató lesz a Ligetben és Makkosházán

Egy-egymillió forintból készül el a két új kutyafuttató Szegeden. Az önkormányzat úgy látja, hogy megfelelő kihasználtsággal működik az eddigi négy kutyafuttató.

Korábbi cikkünkben azt írtuk, két kutyafuttató található szegeden, ám azon kívül még két úgynevezett agility-pálya is van, amik eddig elkerülték a figyelmünket. Ez a kettő is a rókusi és a tarjáni városrészekben helyezkedik el. Ezek nem csupán dróthálókkal elkerített füves területek, hanem ügyességi feladatok gyakorlására alkalmas kisebb és nagyobb játékokkal tarkított pálya. A rókusi pálya a Margaréta és Sárosi utca által határolt területen, a tarjáni pedig a Zápor-tó mellett épült fel. A legutóbb épült rókusit egy dühöngőből alakították át és ezen kívül még kettőt tervez építeni az önkormányzat.

Egymillió egy kutyafuttató, de megéri?

Egy ilyen terület kialakítása egymillió forintba kerül, de a karbantartásuk már csupán pár tízezres költség. A kutyafuttatókban is a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. végzi a hulladékgyűjtést, a kerítés javítását, illetve a területi műszaki ellenőrzését és takarítását. Ennek kapcsán jegyezte meg az önkormányzat, hogy bár a kihasználtságra nincs rálátásuk, csak arra, hogy milyen mértékben használódnak el az eszközök, illetve, hogy a gyep milyen állapotú. Ezek alapján ők azt állapítják meg, hogy a helyeket aktívan és sokan használják, ami egyértelműen szemben áll a Tappancs állatvédelmi egyesület dolgozóinak véleményével, miszerint ők inkább elkerülik ezeket a helyeket.

Még két hely készül

Így bár a korábbi tájékoztatásunk szerint nem kettő, hanem négy kutyafuttató is van szegeden, de ezeknek a száma a közeljövőben még tovább fog nőni. Az önkormányzat két újabb kutyafuttatót tervez. Egyet a Makkosházi körút és a Gáz utca közé, egy másik pedig az újszegedi ligetbe, ami szintén agility-pálya lesz. Az állatvédőknek a fő kifogásai a helyekkel szemben annyi volt, hogy kevés van belőlük a városban, így remélhetőleg a két további hellyel már jobb véleménnyel lesznek róluk. Habár a helyek létesítésével az állatvédők másik problémája, vagyis az, hogy sokan nem tudják kezelni négylábújukat, nem oldódik meg. Az önkormányzat a fentieken kívül még azt is megjegyezte, hogy a kutyafuttatók használói nem igazán veszik figyelembe azok nyitva tartását, ám az kérdéses, hogy egy kutyafuttatónak miért van egyáltalán nyitvatartási ideje. Borítókép: Pánti Gergely

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.