Közélet

A karaoke is belefért a Szent Imre-napi programba

A karaoke is belefért a Szent Imre-napi programba

2017. november 7., kedd
A karaoke is belefért a Szent Imre-napi programba

A kápolna búcsúját, valamint a hozzá tartozó ünnepséget hagyományosan az Imre névnaphoz legközelebb eső pénteken tartja a Szent Imre Szakkollégium, tekintettel az egyetemisták mozgalmas hétköznapjaira. Csocsó és pingpong bajnokot is avattak.

Az ünnepség a kápolna búcsúmiséjével kezdődött, amelynek főcelebránsa

Kondé Lajos

, az 1994-ben újraalapított kollégium első igazgatója, jelenlegi pasztorális püspöki helynök volt, valamint jelen volt

Serfőző Levente

atya, az egyházmegye oktatási püspöki helynöke, Hess István jezsuita atya, a szegedi Kaszap István Jezsuita Egyetemi Szakkollégium igazgatója, valamint

Köllő Sándor

kollégiumi- és egyetemi lelkész is. A szentmisén a kollégisták mutattak be gitáros-hegedűs-zongorás-dobos zenei szolgálatot.

A prédikációban

Lajos atya

példaként a Római Szent Péter Bazilika Magyar kápolnájának magyar szenteket ábrázoló domborművét hozta fel. Itt a művész szent Imre halálát örökítette meg, ahol Szent Imre küzdelmét ragadta meg. Lajos atya arra hívta fel a figyelmet, hogy ez a kép a fiatalságot ábrázolja, és hogy minden fiatal Szent Imre is Isten fiatalságát eleveníti meg a világban. Arra bátorította a fiatalokat, hogy legyenek bátrak, vállalkozó szelleműek, leleményesek és győztesek. Isten fiatalságát vigyék a világba. Az este egy ünnepi műsorral folytatódott a kollégium tornatermében, amely során az ott lakók mutathatták meg tehetségüket egymásnak, valamint a meghívott vendégeknek. Az idei fellépők között voltak komolyzenei darabok, könnyűzenei alkotások, de volt, aki szavalt, egy másik kollégista zsonglőrködött, sőt, egy kollégiumi (szikk)kvízjáték keretein belül a közönség is az est aktív részese lett. Az előadásokat követően elkészült a kollégium idei közös csoportképe is. A kulturális műsor után a nap folyamán a kollégisták által elkészített közös vacsoráé volt a főszerep, majd az est kötetlen beszélgetésekkel, társasjátékozással, "just dance" és karaoke partyval folytatódott.

Másnap, első alkalommal rendezték a Szent Imre-napi kupát, amelynek keretein belül a kollégisták - és a kollégium munkatársai - pinpongban, valamint csocsóban mérhették össze tudásukat. A magas színvonalú és nagy küzdelmeket hozó mérkőzéseken végül csocsó-, valamint pinpong-bajnokokat avattak, a mindkét versenyszámban indulók összesített eredménye alapján legmagasabb pontot szerző pedig a Szent Imre-napi kupa bajnokának mondhatja magát.

Fotók: Hidas Bence és Horváth Gábor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.