Közélet

A Szerencsejáték Felügyelet több mint 600 millió forintot kaphat az idén

A Szerencsejáték Felügyelet több mint 600 millió forintot kaphat az idén

2017. július 18., kedd
A Szerencsejáték Felügyelet több mint 600 millió forintot kaphat az idén

A kormány határozott arról, hogy a Szerencsejáték Felügyelet személyi kiadásokra idén 322,5 millió, az önálló informatikai működés előkészítésére és kidolgozására, valamint informatikai jellegű többletköltségekre legfeljebb 300 millió forintot kaphat.

A legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint 2018-tól személyi kiadásokra évi 498,1 millió forint, az új hatáskörökkel összefüggő személyi és tárgyi kiadásokra 2018-ban 81,3 millió forint áll rendelkezésre. A központi hivatal jogállású szervezet informatikai működéséhez és feladatainak ellátásához szükséges megoldásokat a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.-vel vizsgálják meg. A kormány júniusban döntött arról, hogy központi költségvetési szervet alapít a Nemzeti Adó- és Vámhivatalból (NAV) kiváló szerencsejáték felügyeleti főosztályból a közfeladatok hatékonyabb ellátása érdekében.

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter korábban az önálló szerencsejáték felügyelet létrehozásáról azt mondta: NAV-főosztályként nem látható el az iparág felügyelete, a feladat további létszámbővítést is igényel. Az önálló felügyelettel megerősítik a hatóság hatáskörét és erősítik az ellenőrzést. A Szerencsejáték Felügyelet a szerencsejáték-szervezés állami felügyeletéért felelős miniszter irányítása alá tartozik, a hatáskörébe tartozó feladatokat az ország egész területére kiterjedő illetékességgel látja el. A felügyeletet elnök vezeti, akinek tevékenységét elnökhelyettesek segítik. A felügyeletnél foglalkoztatottak kormányzati szolgálati jogviszonyban vagy munkaviszonyban állnak. Az elnökhelyetteseket az elnök javaslatára a miniszter nevezi ki és menti fel, az egyéb munkáltatói jogokat az elnök gyakorolja. A felügyelet látja el a szerencsejáték törvény hatálya alá tartozó tevékenységek hatósági felügyeletét, folyamatosan felügyeli és ellenőrzi a szerencsejáték-piacot, eljár a szerencsejáték-szervezéssel kapcsolatos engedélyezési, játékterv-módosítási eljárásokban, a saját területén ellenőrzi a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozásának megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény rendelkezéseinek a betartását. Feladata lesz az is, hogy ellássa a szerencsejáték-felügyeleti tevékenységgel kapcsolatos hatósági tevékenységet, fellépjen az illegális, engedély nélküli szerencsejáték-szervezőkkel szemben, kezelje a szerencsejáték engedélyezésével, lebonyolításával és a szerencsejáték törvény hatálya alá tartozó tevékenységgel kapcsolatosan befolyt bevételeket, pénzforgalmi ügyleteket, ellássa a játékosvédelemmel, illetve felelős játékszervezéssel kapcsolatosan feladatkörébe tartozó feladatokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.