Közélet

2016 szeptemberében első alkalommal indul Élményvonat Szegedről az ausztriai Semmeringre!

2016 szeptemberében első alkalommal indul Élményvonat Szegedről az ausztriai Semmeringre!

2016. augusztus 8., hétfő
2016 szeptemberében első alkalommal indul Élményvonat Szegedről az ausztriai Semmeringre!
Semmering_elmenyvonat

A MÁV Zrt. leányvállalata, a MÁV Nosztalgia Kft. a vidéki nagyvárosok közül elsőként, Szegedről indította útjára az Advent Expresszt 2012-ben, mely azóta minden évben töretlen népszerűségnek örvend.

A nagy érdeklődésére való tekintettel a MÁV Nosztalgia idei utazási kínálatában idén újabb közvetlen Élményvonat járat szerepel Szegedről az ausztriai Semmeringre. A Napfény Zauberg Expressz Élményvonat 2016. szeptember 24-én gördül ki a Szeged Nagyállomásról. Az Élményvonat a Semmering-hágón, a világ első magashegyi vasútvonalán keresztül közlekedik, melyet 1854-ben adtak át, és 1990-ben felkerült az UNESCO Világörökség Listára is. A gyönyörű természeti panoráma mellett 14 alagút, 16 viadukt és több, mint 100 kőhíd és átjáró gondoskodik a lenyűgöző látványról. Semmeringre érve a szervezők javasolnak egy rövid, könnyű sétát a vasútállomástól a 20 schillinges kilátóig (3km ) vagy egy hosszabb gyalogtúrát Semmering vasútállomás-Breiteinstein között (9km). A kulturális érdekességek kedvelőit a végállomáson Mürzzuschlag különleges múzeumai várják.

Utazas_kozben

A Napfény Zauberg Expresszen igazán Élmény az utazás! A vonat fedélzetén jó hangulat és magas színvonalú vasúti szolgáltatások - host és hostessek, üdvözlőital és falatkák, utastájékoztatás hangosbemondón keresztül, hangulatos étkezőkocsi kedvező árakkal, játékos feladványok értékes nyereményekkel, térkép és szótár, búcsúajándék - várja az utasokat. A hosszú utazásokra specializálódott, kényelmes, nagy lábterű, dönthető ülésekkel felszerelt, tiszta vasúti kocsikban standard és Pullman Club osztályon is. A szerelvényben hangulatos étkezőkocsi közlekedik, ahol mérsékelt árakon étkezhetnek az odaútban reggelizni, visszaútban vacsorázni vágyók. A Orfeum bulikocsiban a zenés-táncos szórakozást kedvelőket rophatják. A vonaton Törzsutas Passport is váltható, melybe ezen utazás alkalmával egy törzsutas pecsét kerül.

Részvételi díjak

Standard osztályon

(Szeged, Kistelek, Kiskunfélegyháza, Kecskemét, Nagykőrös vagy Cegléd felszállással) • Felnőtt - standard osztályon: 13.990 Ft/fő • Gyermek - standard osztályon (4-14 éves korig): 9.990 Ft/fő • Gyermek (0-4 éves korig): ingyenes (ülőhely nélkül) • Fakultatív baleset-, betegség-, poggyász biztosítás: 420 Ft/fő/nap (EUB, Nívó)

Pullman Club osztályon

(Szeged, Kistelek, Kiskunfélegyháza, Kecskemét, Nagykőrös vagy Cegléd felszállással) • 2 vagy 4 személyes asztalnál: 21.990 Ft/fő • 4 személyes asztal legalább 3 fő együtt utazása esetén foglalható • Fakultatív baleset-, betegség-, poggyász biztosítás: 420 Ft/fő/nap (EUB, Nívó) A Pullman Club osztályra érvényes részvételi díjak magukban foglalják a menettérti jegyet, a helybiztosítást, valamint az extra szolgáltatásokat: Az utazás teljes időtartama alatt ásványvíz, kávé és tea korlátlanul fogyasztható az ülőhelyeken, illetve térítés ellenében, a’ la carte választhatnak a széles ital- és ételkínálatunkból. Nagy lábterű, dönthető ülések szolgálják a rendkívül kényelmes utazást. Valamennyi ülőhelyhez asztal is tartozik. Egész úton külön felszolgáló személyzet áll rendelkezésre PC Klub utasai számára. A részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és a helybiztosítást. A vonatszemélyzet gondoskodik az utasok kényelméről az utazás és a programok teljes időtartama alatt. Az oda úton reggeli üdvözlőitallal és falatkával kínálják a kedves vendégeket, a visszaúton apró meglepetéssel búcsúznak minden utastól. A Semmering-i utazásról bővebb információ

ITT

. Infovonal.: +36 1 269-5242

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.