Közélet

NFM: már több mint húszezren pályáztak hűtőgépcserére

NFM: már több mint húszezren pályáztak hűtőgépcserére

2016. július 14., csütörtök
NFM: már több mint húszezren pályáztak hűtőgépcserére

Több mint 20 ezer pályázat érkezett az államilag támogatott hűtőgép- és fagyasztócsere-programra az eddigi három - a dél-alföldi, az észak-alföldi és az észak-magyarországi - régióban, a pályázók közel 70 százaléka a kedvezményezett célcsoportokhoz tartozik - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-vel.

A lehetőséget az észak-magyarországi régióban is óriási érdeklődés övezte, több mint hétezer pályázó jelezte támogatási igényét. A következő régiós nyitás jövő hétfőn lesz, a nyugat-dunántúli régióban élő nagycsaládosok és a nyugdíjasok nyújthatnak be pályázatot. Az első alkalommal 2014 őszén elindított program újranyitásának célja a nyugdíjasokat és nagycsaládosokat terhelő kiadások csökkentése volt. A jelenleg rendelkezésre álló 500 millió forintos keretösszeget régiónként osztják el. A vissza nem térítendő támogatásban részesíthető pályázatokat az arányosan elérhető energia- és széndioxid-megtakarítás figyelembevételével rangsorolják. A támogatás mértéke az új hűtő- vagy fagyasztógép vételárának 50 százaléka, de A+ energiaosztályú készülék esetén legfeljebb 25 ezer, A++ energiaosztály esetén 35 ezer, míg A+++ energiaosztályú háztartási nagygép esetén 45 ezer forint. Az ügyfélkapus regisztrációval rendelkező nyugdíjasok és nagycsaládosok a pályázati portálon keresztül, elektronikus úton nyújthatják be támogatási kérelmüket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.