Közélet

Nem minden madár élte túl az utat

Nem minden madár élte túl az utat

2015. november 24., kedd
Nem minden madár élte túl az utat
DSC01328

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 18 tengelicet találtak egy személyautóban Tompán. A madarakat átadták a Kiskunsági Nemzeti Parknak, a szerb sofőr ellen pedig feljelentést tettek.

A pénzügyőrök egy osztrák rendszámú személygépjárművet ellenőriztek a tompai határkirendeltségen, melyet egy szerb férfi vezetett. A sofőr a pénzügyőrök kérdésére elmondta, hogy bejelentenivaló árut nem visz magával. A vámosok a nyilatkozatot elfogadták, de a gépkocsit teljesen átvizsgálták. A vizsgálatkor a vezető ülés alatti gyári üregben kisméretű papírdobozokra lettek figyelmesek, melyekből összesen 18 tengelic került elő. A szerb férfi magáénak vallotta a megtalált madarakat. A levegőtlen, szűkös helyre összezárt madarak közül 5 az ellenőrzés időpontjában már nem élt. A Kiskunsági Nemzeti Park munkatársának előzetes szakvéleménye alapján az előkerült madarak védettek, eszmei értékük megközelítőleg félmillió forint. A pénzügyőrök a megtalált madarakat lefoglalták és átadták a szakvéleményt adó nemzeti parknak, a szerb állampolgár ellen pedig természetkárosítás miatt feljelentést tettek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.