Közélet

Csányi kiszállt a mohácsi vágóhidat építő cégből

Csányi kiszállt a mohácsi vágóhidat építő cégből

2015. január 10., szombat
Csányi kiszállt a mohácsi vágóhidat építő cégből
Csányi Sándor

A Bonafarm-csoporthoz tartozó Pick Szeged már nem tulajdonos a Mohácson óriási vágóhidat építő MCS Vágóhíd Zrt.-ben - tájékoztatott a napi.hu. A Bonafarm szerint ezzel egyszerűsödhet a kivitelezési, finanszírozási és beszállítói szerződések megkötése, illetve gyorsul az építkezés is.

Értékesítette részesedését a

Csányi Sándor

OTP elnök-vezérigazgató tulajdonában lévő Pick Szeged Zrt. a mohácsi gigavágóhídi beruházásra létrejött MCS Vágóhíd Zrt.-ben. Az évi egymillió sertés levágására képes, mohácsi vágóhíd létrehozására és működtetésére alapított MCS Vágóhíd Kft. tavaly novemberben zrt.-vé alakult, öt nappal később az egyik tulajdonos Pick Szeged Zrt. kivált a társaságból, amelynek tőkéjét azt követően 1,5 milliárdról 2,5 milliárd forintra emelték - derül ki a Céginfo.hu adataiból. "A Bonafarm-csoporthoz tartozó Pick Szeged Zrt. értékesítette az MCS Vágóhíd Zrt.-ben meglévő 24,9 százalékos részesedését, melyet a többségi tulajdonos Ho-Me Vagyonkezelő 2000 Kft. vásárolt meg, ezáltal kizárólagos tulajdonosává vált a mohácsi sertésvágóhíd megépítését tervező vállalkozásnak" - közölte a

Napi.hu

érdeklődésére

Éder Tamás

, a Bonafarm vállalati kapcsolatok és pr igazgatója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.