Közélet

Önkormányzat 2014 - Finisébe ért az ajánlásgyűjtés

Önkormányzat 2014 - Finisébe ért az ajánlásgyűjtés

2014. szeptember 7., vasárnap
Önkormányzat 2014 - Finisébe ért az ajánlásgyűjtés

Bő egy napjuk maradt a pártoknak, egyesületeknek és a független indulóknak arra, hogy összegyűjtsék az októberi önkormányzati választáson való induláshoz szükséges érvényes ajánlásokat.

Hétfő délután 16 órakor kell leadniuk a polgármester- és képviselőjelölteknek a helyi választási bizottságoknál (a főpolgármester-jelölteknek a Fővárosi Választási Irodánál) az összegyűjtött ajánlásokat tartalmazó ajánlóíveket, eddig lehet bejelenteni az indulási szándékot is. A határidőn túl érkező ajánlásokat és jelentkezéseket a bizottságok már nem fogadhatják el. Az ajánlások érvényességét a bizottságok mellett működő irodáknak ellenőrizniük kell. A Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldala, a

www.valasztas.hu

szerint vasárnap reggelig csaknem 33 ezer jelöltet jelentettek be a választási bizottságoknál, közülük több mint 24 ezret a bizottságok már nyilvántartásba vettek. Országszerte azonban sok olyan jelölt van, akinek még nem sikerült összegyűjtenie a szükséges számú választói ajánlást, így várhatóan még az utolsó napon is sok helyütt próbálkoznak majd aláírásgyűjtéssel. A bejelentett nem válik azonnal jelöltté: a helyi választási bizottságoknak négy napjuk van a döntésre, és ha érkezik jogorvoslati kérelem a nyilvántartásba vétel ellen, elhúzódhat az eljárás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.