Közélet

Sikeresen befejeződött a tótkomlósi bölcsőde fejlesztése

Sikeresen befejeződött a tótkomlósi bölcsőde fejlesztése

2014. augusztus 28., csütörtök
Sikeresen befejeződött a tótkomlósi bölcsőde fejlesztése
totkomlos_bolcsode_uszt

Tótkomlós Város Önkormányzata 2012-ben sikeresen nyújtotta be a "A tótkomlósi bölcsőde fejlesztése és férőhelybővítése” című DAOP-4.1.3/B-11-2012-0007 jelű pályázatát. A fejlesztés során egy négy gyermekszobás, 38 férőhelyes új bölcsőde létesült. A kivitelezési munkálatok 2013 novemberében kezdődtek meg és 2014. július végére fejeződtek be. A fejlesztésre elnyert támogatás összege 181 489 035 Ft.

A projekt megvalósítása során Tótkomlós Város Önkormányzata által fenntartott Szociális Szolgáltató Központon belül működő Zámenhof utca 2. szám alatti bölcsőde és az Erzsébet utca 7. szám alatti telkek összevonásával nyert területre kapacitásbővítés keretében négy gyermekszobás, 38 férőhelyes új bölcsőde létesült saját főzőkonyhával. Az új bölcsőde 8 férőhelyes bővítéssel, akadálymentesítéssel, energiatakarékos berendezésekkel, új főzőkonyha, diétás konyha és tejkonyha létesítésével egy új a 21. századi igényeknek megfelelő bölcsőde létesült. A projekt így többek között hozzájárul a színvonalasabb gondozó-nevelő munka feltételeinek biztosításához és a kisgyermekes anyák munkaerő-piaci reintegrációjához. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. (X)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.