Közélet

Koncertek és ünnepség az Európai Ifjúsági Találkozón

Koncertek és ünnepség az Európai Ifjúsági Találkozón

2014. május 8., csütörtök
Koncertek és ünnepség az Európai Ifjúsági Találkozón
gyere_haza_varunk!_-_europai_ifjusagi_talalkozo_2014._0_1~700

Koncertekkel, lovas bemutatóval és gyermekfoglalkozásokkal vár az ópusztaszeri emlékpark május 20-án az Európai Ifjúsági Találkozóra.

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark és a IV. Magyar Világtalálkozó rendezősége szeretné, ha fiatalok és idősebbek, magyarok és külföldiek minél nagyobb számban zarándokolnának el ezen a napon a nemzeti emlékhelyre, tisztelegve ezzel történelmi múltunk előtt. Úgy vélik, értékeink megbecsülése és nemzetközi kapcsolataink építése szempontjából a fiatal nemzedék szerepe kiemelt fontosságú: legyenek bárhol a világon, őrizzék a magyar kultúrát, nyelvet, s ápolják kapcsolataikat! Május 20-án az emlékpark határon innen és túlról is várja az érdeklődőket. Ez alkalomból 50 százalékos kedvezményt nyújtanak a látogatók belépésére!

Program:

10:00 – A Rozsdamaró Zenekar vendégváró muzsikája az Üllési Fonó Néptáncegyüttessel – Emlékpark főbejárata 11:00 – Magyarsághíd Konferencia – „Gyere haza várunk!” – Rotunda A konferencia célja szellemi híd építése a Kárpát-medence magyarsága, s a világba szétszéledt honfitársaink, valamint Magyarország barátai között, kiemelten foglalkozva az ifjúság helyzetével. A világ országaiból érkező vendégek elmondják majd rövid bemutatkozásuk során, mit és miként tesznek a magyar értékek népszerűsítéséért, s milyen újabb lehetőségeket kínálnak az együttműködésre. 11:00 – Madzag Bábszínház: Vitéz László – Skanzen 11:30 – Lovasbemutató - Lovaspálya 12:30 – A Rozsdamaró Zenekar szépkoncertje – Malom Színpad 13:00 – Ünnepség a Nemzeti Összetartozás Emlékművénél A kárpátaljai Eszenyi Táncegyüttes és a Kokas zenekar műsora 13:30 – Gulyás László igrices történetei – Malom Színpad 14:00 – Varga Miklós – koncert – Nemzeti Összetartozás Emlékműve 14:30 – Madzag Játszóház, gyermekfoglalkoztató – Skanzen 14:30 – Lovasbemutató – Lovaspálya 15:30 – Gólyalábas beharangozás és néptoborzás a Magyarvista S. C. koncertje – a bejárattól a Malom színpadig 15:45 - "Vándorúton", Guessous Majda Mária népdalénekes előadóművész műsora magyar, marokkói és török dalokkal 16:00-17:30 – Magyarvista Social Club – „Még is a szerelem…” koncert – Malom Színpad

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.