Közélet

Hárommilliárdos fejlesztésbe kezdett a Magyar Közút

Hárommilliárdos fejlesztésbe kezdett a Magyar Közút

2013. október 23., szerda
Hárommilliárdos fejlesztésbe kezdett a Magyar Közút

Hárommilliárd forintból jelentős technológiai fejlesztéseket hajt végre az eszközparkján és az üzemmérnökségi ingatlanjain az Új Széchenyi Terv keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A program első beruházása Veszprémben valósul meg, ahol egy új, nagy kapacitású sótárolót építenek – közölte a közútkezelő az MTI-vel hétfőn.

A projekt hárommilliárd forintos teljes költségvetésének 30 százaléka, mintegy 890 millió forint az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásának támogatása, a fennmaradó összeget pedig a Magyar Közút Nonprofit Zrt. állja saját költségvetéséből – írták közleményben. A fejlesztési beruházásoknak köszönhetően mintegy 580 új eszköz beszerzéséről gondoskodik a Magyar Közút Nonprofit Zrt., többek között sószóró adaptereket, modern önjáró ároktisztító munkagépeket, rakodó, maró és ágaprító gépeket, az útfelújítási és kátyúzási munkákhoz szükséges vibrációs hengereket, finishereket helyez üzembe majd a társaság. A gépbeszerzéseken kívül a társaság hat üzemmérnökségén, Kaposváron, Kisbéren, Lentiben, Salgótarjánban, Mohácson és Veszprémben új sótárolókat épít. Az első sótároló építése a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprémi üzemmérnökségén kezdődött meg. Az alapkövet hétfőn tették le, a tervek szerint december végére befejeződhet a mintegy 2500 tonna kapacitású létesítmény építése.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.