Közélet

Megérkezett a Frecce Tricolori a hétvégi repülőnapra

Megérkezett a Frecce Tricolori a hétvégi repülőnapra

2013. augusztus 1., csütörtök
Megérkezett a Frecce Tricolori a hétvégi repülőnapra
Érkeznek a kecskeméti repülõnap résztvevõi

Többek között a Balti Méhek, az Orosz Vitézek és az olasz Trikolór Nyilai tagjai is megérkeztek a Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisra, és már Kecskeméten készülnek a hétvégi Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatóra.

A Honvédelmi Minisztérium (HM) csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a hétvége során 142 repülőeszköz lesz a levegőben. Az eredetileg 7 órásra tervezett programot mind a két napon 11 órásra bővítették. Kedd délután óta folyamatosan érkeznek a repülőnapon résztvevő repülőgépek és helikopterek. Elsőként a Balti Méhek öt L-39-es Albatrosz kiképzőgépe, majd szerda délelőtt a Török Csillagok kötelék nyolc F-5-ös szuperszonikus vadászrepülőgépe, valamint az őket kísérő C-160-as szállítógépek landoltak Kecskeméten. Szerda délután a spanyol Sas Járőr kötelék C-101-esei, valamint az Orosz Vitézek nagyméretű Szuhoj-27-es vadászrepülői és Iljusin-76-os teherszállítója is megérkezett a repülőnap helyszínére. Az orosz köteléket most láthatja majd a közönség először Magyarországon. Csütörtökön az olasz Trikolór Nyilai tizenegy MB-339-es repülőgépe is megérkezett, amely 87 tagú delegációjával a legnagyobb létszámú a résztvevők között. A legtöbb résztvevő pénteken érkezik, köztük a lengyel légierő Szuhoj-22-es harcászati vadászbombázó repülőgépei, a holland F-16-osok, valamint a NATO A-3 AWACS légtérellenőrző repülőgépe - olvasható a HM közleményében. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a kecskeméti repülőnapra is 50 százalékos utazási kedvezményt biztosít a Volán-járatokkal utazóknak. Korábban

Borbíró Zoltán

, a Honvédelmi Minisztérium (HM) védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek adott interjújában azt mondta: a két év kihagyás után augusztus első hétvégéjén ismét megrendezendő nemzetközi repülőnapra, Kecskemétre az eddigi legnagyobb repülőshow-t szervezte meg a HM.

Érkeznek a kecskeméti repülõnap résztvevõi

Hét kötelék is bemutatót tart a kecskeméti repülőnapon

Az idei kecskeméti nemzetközi repülőnap különlegességének számít, hogy a korábbi három-néggyel szemben ezúttal hét kötelék tart látványos bemutatót. A magyar mellett orosz, horvát, török, bolgár, olasz és spanyol köteléket is láthat augusztus 3-án és 4-én a közönség. Hende Csaba honvédelmi miniszter a repülőnapról korábban tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a legutóbbi, 2010-es bemutatóhoz képest a jegyárak nem emelkednek. A szervezők emellett gondoltak azokra is, akiknek a pénztárcája nem tenné lehetővé a részvételt a repülőnapon: a megyei kormányhivatalokon keresztül 2000 darab ingyenes belépőt osztanak szét országszerte. A magyarországi repülőnap iránt Nyugat-Európából és Japánból is sokan érdeklődnek és elővételben is sok jegy elkelt. Újdonságként úgynevezett spotter jegyet is válthatnak a "repülési paparazzók", akik a repülőket mindenféle extrém helyzetben szeretik fényképezni. A légishow mellett a földön is számos programmal, kiállításokkal várják az érdeklődőket. A látogatók megismerkedhetnek a Magyar Honvédség életével, a most 75 éves légierő történetével, valamint a különböző katonai eszközökkel a kézi lőfegyverektől, a T-72-es harckocsiig sok mindennel. Mindezeken felül a gyermekeket játszóházak is várják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.