Közélet

Zenés nyári kavalkáddal készülnek az ifjú szegedi művészek

Zenés nyári kavalkáddal készülnek az ifjú szegedi művészek

2013. július 23., kedd
Zenés nyári kavalkáddal készülnek az ifjú szegedi művészek
1081265_10200628200646653_1756465690_n

Július 24-én (szerdán) 20 óra 30 perctől a Városháza udvarán koncertezik Kovács Éva, Szemerédi Bernadett és Tóth Jonathan. Az Ifjúsági Ház „Nyári kavalkád” programsorozatának keretein belül megrendezett esten napjaink fülbemászó vagy kevésbé ismert könnyűzenei dalaitól a népszerű operett-melódiákon át az operai teljességű musical-ekig a zenés színpadok varázslatos világa elevenedik meg – két felvonásban.

A három ifjú tehetség már számtalanszor bizonyított a szegedi nagyérdemű előtt, mindannyian erős szálakkal kötődnek a napfény városához.

Kovács Éva

operaénekesnő a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán szerezte meg énekművész diplomáját, majd a Szegedi Nemzeti Színházban Puccini Pillangókisasszonyának megformálásáért hálás közönsége Dömötör-díjjal jutalmazta.

Szemerédi Bernadett

színésznő hat éven át volt sajátos színfoltja a város zenei palettájának, míg felvételt nem nyert a Pesti Magyar Színiakadémiára. Mind a prózai, mind a zenés színház deszkáin kap lehetőségeket – Magyarországon kívül a Délvidéken és a Partiumban is.

toth_jonathan

Nem sokan lehetnek Szegeden, akik ne hallottak volna

Tóth Jonathanról

. A fiatal énekes – aki nem mellesleg az SZTE-BTK olasz szakos hallgatója is – nem hiányozhat egyetlen zenei megmozdulásról sem – legyen szó akár a Szabadtéri vagy a Vámpírok bálja ének- és tánckaráról, akár városunk közéleti eseményeiről vagy az önálló koncertekről. Ha ezek után is akadnának, akiknek hármuk személye nem elegendő biztosíték a feledhetetlen zenei élményre, azok sztárvendégként a musical- és operett-színpadokról méltán híres Egyházi Gézát is köszönthetik. Az est műsorvezetője Csernik Árpád, a Szabadkai Népszínház színművésze. Zongorán

Katona Kristóf

, gitáron pedig

Bobály Áron

közreműködik. Jegyek még kaphatók az IH Rendezvényközpont és a Belvárosi Mozi pénztárában, az Ékszergödörben és a Ticketportal országos hálózatában (www.ticketportal.hu).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.