Közélet

Fiatalok vállalkozóvá válásának lehetőségéről tájékoztat Széchenyi Programiroda

Fiatalok vállalkozóvá válásának lehetőségéről tájékoztat Széchenyi Programiroda

2013. április 15., hétfő
Fiatalok vállalkozóvá válásának lehetőségéről tájékoztat Széchenyi Programiroda

Jó lehetőséget kínál a Széchenyi terv minden olyan 18 és 35 év közötti fiatalnak, akik vállalkozóként szeretnének sikereket elérni a jövőben. A „Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a konvergencia régiókban” elnevezésű pályázat (TÁMOP-2.3.6.B-12/1.) keretében a fiatal vállalkozók legfeljebb 3 vagy 6 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak.

Az indulás feltétele, hogy a fiatalok részt vegyenek egy vállalkozásfejlesztési programon, amely szintén pályázati támogatással, a TÁMOP-2.3.6.A-12/1. komponenséből valósul meg. Ebből a pályázati forrásból ingyenes vállalkozói képzéseket szervez, a szintén pályázaton kiválasztott Budapesti Politechnikum Alapítvány. Ez, a területileg illetékes, regionális konzorcium nem csak a képzést, hanem tanácsadást és mentorálást is nyújt a vállalkozó kedvű fiatalok számára. Akik tehát részt vesznek TÁMOP-2.3.6.A-12/1. komponens keretében támogatott vállalkozásfejlesztési programon, jó eséllyel pályázhatnak a TÁMOP-2.3.6.B-12/1.-re, amelynek keretében a vissza nem térítendő támogatás elnyerhető. A képzések 2013 nyarán kezdődnek, a TÁMOP-2.3.6.B-12/1. pályázat elindulása pedig ehhez igazodik majd. Mind az Európai Unió, mind Magyarország és a Budapesti Politechnikum Alapítvány számára is kiemelten fontos az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló pályázat sikere, a vállalkozni vágyó magyar fiatalok támogatása. Ezért április 18-án 9.30 órától a Széchenyi Programiroda tájékoztató fórumot szervez a Megyeháza Csongrád termében (Szeged, Rákóczi tér 1.)

A fórum programja:

9:00 Regisztráció 09:30-9:40 Megnyitó - B. Nagy László kormánymegbízott, a Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetője 9:40-10:30 Fiatalok Vállalkozóvá Válásának Támogatása - Bakos Tamás, a Széchenyi Programiroda Nkft. Vállalkozásfejlesztés tanácsadója 10:30-11:00 Budapesti Politechnikum Alapítvány előadása a programban megvalósuló képzésről

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.