Közélet

Százezren tanulhatnak pár ezer forintért nyelveket

Százezren tanulhatnak pár ezer forintért nyelveket

2012. december 11., kedd
Százezren tanulhatnak pár ezer forintért nyelveket

Hamarosan százezren tanulhatnak kedvezményesen nyelviskolákban. A programot a kormány és az Európai Unió is támogatja, a résztvevőknek csupán egy jelképes összeget kell fizetniük a kilencven-százórás tanfolyamért.

Rövidesen százezren tanulhatnak kedvezményesen az ország különböző nyelviskoláiban. A programot a kormány és az Európai Unió is támogatja, a résztvevőknek csupán egy jelképes összeget kell fizetniük a kilencven-százórás tanfolyamért. A nyelvórákra elsősorban a szegényebb települések lakóit és a 45 év felettieket várják, akik a nyelvismeret megszerzése után könnyebben találhatnak majd munkát. Egy uniós pályázatnak köszönhetően csak a tanfolyam díjának 2, illetve 5 százalékát, csupán néhány ezer forintot kell fizetni. A 90-100 órás tanfolyamokra elsősorban a szegényebb térségekben élőket, munkanélkülieket, kismamákat, romákat, illetve 45 év felettieket várnak. A jelentkezők több mint fele angolt, ötöde németet tanulna, a többiek főleg az olaszt, a spanyolt és a franciát választják, és a tapasztalatok szerint ismét egyre többen szeretnék felfrissíteni orosztudásukat is. A támogatott tanfolyamok a tervek szerint jövő év elején indulnak.

Végh Zsuzsannától

, a Katedra Nyelviskola Szeged ügyvezető igazgatójától megtudtuk, hogy a TÁMOP 2.1.2-es pályázatról van szó, ehhez a hivatalos és részletes információkat az érdeklődők a www.tudasajovod.hu honlapon találhatják meg. A Katedra Hálózat iskolái nem 100, hanem 90 vagy 60 és 30 órás tanfolyamokat hirdetnek meg, Szegeden angol, német, spanyol és francia nyelvek érhetők el. Az igazgatónő tudomása szerint jelenleg még csak a képzők regisztrációja folyik, náluk úgynevezett előregisztrációval mérik fel a lehetőség iránt érdeklődők igényeit. Nem csak alapfokig lehet eljutni, de legfeljebb B2-es, azaz középfokú szintig szól a támogatás. Ha valaki folytatni szeretné, természetesen saját költségén bármikor megteheti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.