Közélet

Félmilliárd forintos támogatás a hallgatóknak

Félmilliárd forintos támogatás a hallgatóknak

2012. szeptember 7., péntek
Félmilliárd forintos támogatás a hallgatóknak

Csaknem félmilliárd forinttal támogatta az emberi erőforrások minisztere a legkiválóbb tanulókat, a most kezdődött tanévben több mint 1300 hallgató kapott köztársasági ösztöndíjat.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint múlt szombaton 1319 egyetemi, illetve főiskolai hallgató összesen 448 millió forint köztársasági ösztöndíjat kapott a 2012/13-as tanévre. Mint írták, az ösztöndíjat az oktatásért felelős miniszter adományozza azoknak a hallgatóknak, akik kiemelkedő tanulmányi eredményt érnek el, és a tudományos diákköri munkában, illetve szakmai téren kimagasló teljesítményt nyújtanak. Az ösztöndíjat - hallgatónként havonta 34 ezer forintot - tíz hónapon át folyósítják. A pályázatot az oktatási intézmény írja ki, és a bírálatot követően felterjesztik a miniszterhez az ösztöndíjra javasolt hallgatók listáját - tették hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.