Közélet

Személycserék a vajdasági magyar médiában

Személycserék a vajdasági magyar médiában

2012. március 1., csütörtök
Személycserék a vajdasági magyar médiában

A vajdasági magyar médiát érintő személycserékről döntött a vajdasági Magyar Nemzeti Tanács (MNT), s az intézkedések érintik az újvidéki Magyar Szó napilapot, a szabadkai Hét Nap hetilapot, az újvidéki Forum Könyvkiadó Intézetet és a zentai székhelyű Vajdasági Magyar Művelődési Intézetet (VMMI) - olvasható a Magyar Szó csütörtöki számában.

Az MNT jóváhagyta a Magyar Szó 2011. évi szakmai és pénzügyi beszámolóját és az idei évi munkatervét, valamint a Magyar Szó Lapkiadó Kft. Taggyűlési Jogokat Gyakorló Testülete (TJGYT) új elnökének és tagjainak megválasztását. A testület új elnöke

Újhelyi Lukács

lett.

Varjú Márta

főszerkesztő hozzászólásában vázolta azokat az erőfeszítéseket, amelyeknek célja 20 százalékkal növelni az újság eladott példányszámát. A szabadkai Hét Nap című hetilapnál az anyaországi támogatásnak köszönhetően valamelyest javultak a munkakörülmények: a szerkesztőség új számítógépeket, fényképezőgépeket vásárolhatott, jobb lett az informatikai háttér - hangzott el az MNT szerdai ülésén. A Hét Napnál is kicserélődtek a TJGYT tagjai, a testület új elnöke

Buckó György

lett. A lap igazgatói posztján Kókai Szilvesztert, megbízott igazgatóként

László Edit

váltja fel. A hetilap új főszerkesztőt kapott:

Dudás Károlynak

, aki 20 évig állt a szerkesztőség élén, lejárt a megbízatása és mostantól megbízott főszerkesztőként

Tomek Viktor

, a lap újságírója viszi tovább a magazin irányítását. Az MNT elfogadta a Pannónia Alapítvány 2012. évi pénzügyi tervét és az alapítvány 2011. évi szakmai és pénzügyi beszámolóját.

Bodzsoni István

, a Pannon RTV megbízott igazgatója elmondta, hogy március 10-én fejezik be a műsorok átalakítását és fontos feladatnak tekintik a sugárzási felület bővítését, a nézettségi mutatók jelentős javítását. A Forum Könyvkiadó Intézet 2011-ben 29 címszót jelentetett meg, összesen 18 ezer példányban. Körülbelül 10 százalékkal növekedett az eladott kiadványok száma. Az MNT felmentette a Forum igazgatói és felügyelő bizottságának két elnökét és a bizottság tagjait. Az új elnökökre és a tagokra vonatkozóan az MNT javaslatot terjesztett a tartományi kormány elé. A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet (VMMI) az anyagi és az erőforrások maximális kihasználásával termékeny munkát végzett az elmúlt évben - állapították meg az MNT ülésén, amelyen a tartományi kormány felé ugyancsak javaslatokat fogalmaztak meg az intézet igazgatói és felügyelő bizottságai új elnökeire és tagjaira vonatkozóan.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.