Közélet

Virrasztás a hajléktalanokkal

Virrasztás a hajléktalanokkal

2011. november 16., szerda
Virrasztás a hajléktalanokkal

Az utcán élő emberek nehéz sorsára hívja fel a figyelmet november 17-én a Szolidaritás Éjszakája. Este öt órától a Dugonics téren fotókiállítással, adománygyűjtéssel és előadásokkal várják az érdeklődőket.

Immár hagyományosan minden év novemberében egy estét a fedél nélküliek kilátástalan helyzetének, embertelen életkörülményeinek bemutatására fordítanak a Dugonics téren.

A Szolidaritás Éjszakája

nevű rendezvény csütörtök este öt órától várja az érdeklődőket, akik egy emberibb arcát is megismerhetik a közterek megtűrt, lenézett lakóinak. A téren egy hajléktalanok életét bemutató fotókiállítással, valamint „Ők is voltak hajléktalanok!” című kiállítással nyitják meg az eseményt. Ruhákkal, tartós élelmiszerekkel, gyertyákkal és meleg takarókkal is lehet támogatni a rászorulókat, valamint jótékonysági vásárt is tartanak, melynek befolyó összegéből szintén a fedél nélkülieken segítenek majd. A „Tabuk nélkül” sátorban a hajléktalanságról, az utcán élés veszélyeiről tartanak előadásokat, itt bárki szabadon felteheti kérdéseit a témával kapcsolatban. A Magyar Orvostanhallgatók Egyesülete és a Drogambulancia prevenciós programmal is készül az estére. Este hat órától színpadi produkciókat tekinthetnek meg az egybegyűltek, több hajléktalan zenélni és felolvasni is fog, ezt követően pedig a Sant’ Egidio Közösség közös imádságot tart. A rendezvény egészen hajnalig tart majd, ahol egy forró tea mellett bárki szabadon beszélgethet, ismerkedhet a hajléktalanokkal. A részletekért tekintse meg

az esemény plakátját!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.