Közélet

MTVA: nívódíjban részesült Nagy György

MTVA: nívódíjban részesült Nagy György

2011. november 22., kedd
MTVA: nívódíjban részesült Nagy György

A televíziózás területén végzett magas színvonalú munkájáért nívódíjban részesült Nagy György; a szerkesztő különösen a Magyarország története című sorozatért érdemelte ki az elismerést, amelyet a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) fennállása óta első alkalommal adott át Böröcz István vezérigazgató - tájékoztatta Cserháti Ágnes, az MTVA szóvivője kedden az MTI-t.

Nagy György

- aki 1971-ben, 18 évesen került a televízióhoz - azon ritka tévés szakemberek közé tartozik, akik nemcsak a ranglétrát, hanem számos különböző szakmai területet is végigjárva váltak a hazai televíziózás ismert és elismert személyiségeivé - olvasható a méltatásban. 1986 óta kommentálja az állami ünnepek tévéközvetítéseit, országos ismertségre az Ablak című népszerű szolgáltató műsor szerkesztő-műsorvezetőjeként tett szert, ahol 1994-től dolgozott. Az ország több mint félezer városát mutatta be a 2002-től az ő vezetése alatt dolgozó "Főtér" szerkesztősége. 2009-től az ország történelmét dolgozta fel díjnyertes sorozata, a 46 részes "Magyarország története", amelynek már forgatókönyvírója és műsorvezetője is volt. Tizenkét részes portrésorozatában, a "Rocklexikon"-ban pedig másik szakmája, a rockzene nagyjai előtt tisztelgett. Felelős szerkesztőként irányította 2010-től a "Hogy volt?!..." című sorozatot is, amelyben az MTV archívumának kincseiből válogatva mutatta be közelmúltunk történetét, kiemelkedő alakjait. Nagy György munkásságát eddig nyolc nívódíjjal ismerte el a televízió; a Főtér szerkesztőségvezetőjeként kiérdemelt 2005-ös Podmaniczky-díj után idén a Szolnoki Nemzetközi Tudományos Filmfesztivál megosztott első díját vehette át grandiózus történelmi ismeretterjesztő sorozatáért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.