Közélet

Mintegy nyolcszáz roma számlálóbiztos vett részt az összeírásban

Mintegy nyolcszáz roma számlálóbiztos vett részt az összeírásban

2011. november 20., vasárnap
Mintegy nyolcszáz roma számlálóbiztos vett részt az összeírásban

Mintegy nyolcszáz roma számlálóbiztos vett részt a népszámlálásban - közölte Setét Jenő, az Ide tartozunk! - népszámlálás 2011 roma kampányának főkoordinátora vasárnap budapesti sajtótájékoztatóján.

A népszámlálásban 782 roma ember dolgozott számlálóbiztosként, és több mint ezer fejtett ki valamilyen tevékenységet a népszámláláshoz kapcsolódóan - mondta

Setét Jenő.

Közölte, a civilek által indított kampány, amelynek célja az volt, hogy az októberi népszámláláson minél több cigány ember vállalja hovatartozását, nyolcvan millió forintba került. A pénzt a Nyílt Társadalom Intézet (OSI) biztosította. Setét Jenő a népszámlálás fontosságát hangsúlyozva arról beszélt: a kutatási adatok és a valós számok között nagy különbség van. Míg a szociológusok szerint 600-800 ezer roma él Magyarországon, addig a legutóbbi, 2001-es népszámlálás során csak 190.046 ember mondta magát cigánynak - mutatott rá. Setét Jenő szerint a kisebbség létszámának a megállapítása azért is fontos, mert a szakmai programok kialakításakor a népszámlálási adatokat veszik figyelembe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.