Közélet

Felsővezeték-megújítás a Híd utcai és a Vár utcai trolibuszfordulóban

Felsővezeték-megújítás a Híd utcai és a Vár utcai trolibuszfordulóban

2011. november 21., hétfő
Felsővezeték-megújítás a Híd utcai és a Vár utcai trolibuszfordulóban

2011. november 26-án megkezdődik a Híd utcai és a Vár utcai trolibuszforduló felsővezetékének megújítása, a munkálatok miatt változik a trolibuszok közlekedése.

A felsővezeték-rekonstrukcióra azért van szükség, mert az ezen a helyen alkalmazott elavult csövezéses rendszerű elemeken a trolibuszok áramszedője hajlamosabb a kiugrásra. Az új felsővezeték nagyobb sebességet tesz majd lehetővé. Megújul és megbízhatóbbá válik a felsővezetéki váltóállító rendszer, továbbá zaj- és rezgéscsillapító elemek kerülnek beszerelésre. A csomópont új kialakításával lehetővé válik, hogy szükség esetén minden irányból megfordulhassanak a trolibuszok. A rekonstrukciós munkálatok érintik az 5-ös, 7-es, 9-es, 19-es trolibuszvonalak közlekedését. Az adott vonalakon a közlekedési rend november 26-án üzemkezdettől várhatóan 2011. december végéig az alábbiak szerint alakul:

5-ös trolibuszvonal:

A vonalon Vértói út és Bartók Béla tér ideiglenes végállomás között „5” jelzéssel trolibuszok, Bartók Béla tér ideiglenes végállomás és Újszeged, Gyermekkórház végállomás között munkanapokon ”5-7” jelzéssel, hétvégén „5” jelzéssel trolibuszpótló autóbuszok közlekednek.

7-es trolibuszvonal:

A vonalon Bakay Nándor utca és Bartók Béla tér ideiglenes végállomás között „7” jelzéssel trolibuszok, Bartók Béla tér ideiglenes végállomás és Újszeged, Gyermekkórház végállomás között ”5-7” jelzéssel trolibuszpótló autóbuszok közlekednek.

9-es, 19-es trolibuszvonal:

A 9-es és 19-es vonalon Makkosház és Bartók Béla tér ideiglenes végállomás között „9-19” jelzéssel összevont járatként trolibuszok, Bartók Béla tér ideiglenes végállomás és Tarján, Víztorony tér végállomás között „9-19” jelzéssel összevont trolibuszpótló autóbuszok közlekednek. A 9-es trolibuszvonal Csillag tér és Lugas utca végállomás közötti szakaszán – a fenti időszakban – a közlekedés ideiglenesen szünetel.

8-as trolibuszvonal:

A munkálatok a vonal közlekedési rendjét nem érintik.

Átszállási lehetőségek a Bartók Béla téren:

A Vértói út, a Makkosház és a Bakay Nándor utca végállomás irányába közlekedő trolibuszokra a a Bartók Béla tér sportpálya oldalánál lévő 76-es autóbusz végállomását, míg az Újszeged, Gyermekkórház; Tarján, Víztorony tér végállomás irányába közlekedő trolibuszpótló autóbuszokra a Bartók Béla téren kialakított ideiglenes végállomáson (76-os autóbusz végállomásával szemben) lehet felszállni. A megváltott menetjegy a vonal teljes hosszában történő utazásra érvényes. Átszállás esetén a jegy másik (számozatlan) felét is érvényesíteni kell! A forgalmi változással, a menetrendekkel kapcsolatosan bővebb információ a

www.szkt.hu

oldalon található. A beruházás az Európai Unió Central Europe projekten belül a Trolley – Promoting Electric Public Transport program keretében nyert 426 ezer eurós támogatásból valósul meg, melyből a trolibuszforduló felsővezeték-rendszerének felújítása 60 millió forintba kerül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.