Közélet

Vadászrepülőgépeket értékesít a honvédelmi tárca

Vadászrepülőgépeket értékesít a honvédelmi tárca

2011. augusztus 12., péntek
Vadászrepülőgépeket értékesít a honvédelmi tárca

Hat MiG-29B típusú és két MiG-29UB típusú vadászrepülőgép, valamint a hozzájuk rendszeresített 20 darab RD-33 típusú tartalékhajtómű megvásárlására hirdetett nyilvános, egyfordulós pályázatot a Honvédelmi Minisztérium. Az erről szóló felhívás pénteken jelent meg a kormányzati portálon.

A hat elfogó és két gyakorló vadászrepülőgépet két hajtóművel adják, ezek minimálára összesen bruttó 3,457 milliárd forint, míg a húsz hajtómű legalacsonyabb elfogadhatónak tartott ára összesen csaknem 631 millió forint áfával. Az ajánlatokat a kiírás szerint augusztus 22. és szeptember 15. között lehet benyújtani. A MiG szovjet repülőgépcsalád hat évtizedes magyarországi szolgálata hivatalosan tavaly december végén ért véget, azóta a svéd Gripenek védik az ország légterét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.