Közélet

Kevés fiatal lép a háziorvosi rezidensrendszerbe

Kevés fiatal lép a háziorvosi rezidensrendszerbe

2011. augusztus 26., péntek
Kevés fiatal lép a háziorvosi rezidensrendszerbe

Évente ugyan 60-100 fiatal lép be a háziorvosi rezidensrendszerbe, de a szakvizsga megszerzése után 40 százalékuk elhagyja a pályát, pedig legalább 250 rezidenst kellene képezni évente ahhoz, hogy 15 éven belül lecserélődjön az elöregedett háziorvosi kar - írta pénteki számában a Világgazdaság.

Balogh Sándor

, az Országos Alapellátási Intézet főigazgatója a lapnak azt mondta: nekik is szembesülniük kell a praxishoz jutás anyagi nehézségeivel és a praktizálás megkezdéséhez szükséges bürokratikus procedúrával. A 6800 körzetben dolgozók harmada jócskán nyugdíjkorhatár fölött van, jelentős számú a hetvenévesnél idősebb orvos. Az alacsony bér után járó nyugdíjból ugyanis nem tudnak megélni, és nincs kinek átadni a praxisukat, így kihalásos alapon cserélnek gazdát a praxisok - nyilatkozta a lapnak

Komáromi Zoltán

háziorvos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.