Közélet

A Magyar Szó szerkesztőbizottsága kiáll a lap főszerkesztője mellett

A Magyar Szó szerkesztőbizottsága kiáll a lap főszerkesztője mellett

2011. június 22., szerda
A Magyar Szó szerkesztőbizottsága kiáll a lap főszerkesztője mellett

A Magyar Szó szerkesztőbizottsága elfogadhatatlannak tartja azt a módszert és eljárást, amelyet a Magyar Szó Lapkiadó Kft. igazgatóbizottsága, azaz Taggyűlési Jogokat Gyakorló Testülete (TJGYT) alkalmazott a Magyar Szó főszerkesztőjének leváltására, írja a lap.

"Tiltakozunk amiatt, hogy sem a főszerkesztőt, sem az igazgatóbizottság egyes tagjait nem tájékoztatták az ülés előtt arról, hogy ez a kérdés is napirenden szerepel. Tiltakozunk amiatt, hogy a főszerkesztő leváltására vonatkozó indítványt egy olyan napirendi pont mögé rejtve tárgyalták, amely nem utalt annak valós tartalmára ('4. A Hét Nap Kft. TJGYT levele a Magyar Szó Kft. TJGYT-hez'). Tiltakozunk amiatt, hogy a TJGYT ülésén részt vevők közül többen, már a napirendi pont tárgyalása közben, külön kérésre kapták csak kézhez azt a négyoldalas 'vádiratot', amely többek között 'szakmai nemtörődömséggel', 'károkozással', 'rágalmazással', 'részrehajló tájékoztatással' vádolja a lap vezetőségét" – olvasható a szakmai testület állásfoglalásában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.