Közélet

BKV-ügy: Lakhelyelhagyási tilalom alatt Rényi-Vámos Krisztina

BKV-ügy: Lakhelyelhagyási tilalom alatt Rényi-Vámos Krisztina

2010. december 2., csütörtök
BKV-ügy: Lakhelyelhagyási tilalom alatt Rényi-Vámos Krisztina

A Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) csütörtökön jogerősen megszüntette a BKV-ügy egyik szálában érintett Rényi-Vámos Krisztinának, a Budapest Airport volt jogi vezetőjének házi őrizetét és lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatig.

A Fővárosi Bíróság közleménye szerint a kényszerintézkedés elrendelése óta a "dr. R-V. Krisztina" gyanúsított terhére rótt bűncselekmények tényállása és azok jogi minősítése nem változott, a megalapozott gyanú vele szemben nem gyengült. Továbbra is tartani lehet attól, hogy szabadlábra helyezése esetén

Rényi-Vámos Krisztina

elszökne, ezért fenntartották a kényszerintézkedést, de annak fokát gyengítették. A vesztegetési ügy, amelyben Rényi-Vámos Krisztina is érintett, tavaly december 4-én pattant ki, amikor a rendőrség házkutatást tartott a BKV Akácfa utcai székházában. A székházat megszálló rendőrök egy informatikai szerződést kerestek először. A feltételezés szerint a 28 millió forintos szerződésből osztottak volna vissza több millió forintot, ezt vehette át a szintén aznap, egy óbudai mélygarázsban vesztegetés közben tetten ért BKV-s jogi igazgató,

Sziebert György

. Az üggyel összefüggésben Rényi-Vámos Krisztinát, a Budapest Airport Zrt. jogi vezetőjét és Sziebert Györgyöt letartóztatták. Mindkettejüket bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel, csalással és hűtlen kezeléssel gyanúsítják. Rényi-Vámos Krisztina előzetes letartóztatását június 8-án megszüntették, és házi őrizetet rendeltek el, Sziebert György előzetes letartóztatását december 7-ig meghosszabbították.

Fuzik Zsoltot

, a BKV korábbi informatikai igazgatóját, aki ellen nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben, Szegeden fogták el és vették őrizetbe február 3-án, majd a Budai Központi Kerületi Bíróság február 5-én rendelte el előzetes letartóztatását. A volt vezetőt gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által kötelességszegéssel, bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel gyanúsítják. Fuzik Zsoltot a BKKB május 12-én házi őrizetbe helyezte, majd július 21-én lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.