Közélet

Vörösiszap: Megérkezett a PB-gáz Devecserre és Kolontárra

Vörösiszap: Megérkezett a PB-gáz Devecserre és Kolontárra

2010. október 28., csütörtök
Vörösiszap: Megérkezett a PB-gáz Devecserre és Kolontárra

Megérkezett a PB-gáz Devecserre és Kolontárra, miután a balesetek megelőzése érdekében a katasztrófavédelem összegyűjtötte a vörösiszap által elöntött területeken a gázpalackokat; a Prímagáz felajánlott a falvaknak 260 darab feltöltött, biztonságos, nyomáspróbázott gázpalackot - közölte a cég kommunikációs ügynöksége csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint számos gázpalack is megsérült a vörösiszap-katasztrófában, a lakossági és ipari felhasználók palackjai mellett egy teljes gáz-cseretelepet is elsodort az ár. A tragédia után a balesetek megelőzése érdekében a katasztrófavédelem mindkét településen összegyűjtötte az iszap által szétszórt, megrongálódott palackokat, melyeket a Prímagáz az algyői üzemébe szállított megtisztításra, ellenőrzésre és javításra. A cég a beszállított palackok helyett és azon felül összesen 250 darab 11,5 kilogrammos, valamint 10 darab 23 kilogrammos biztonságos, feltöltött, nyomáspróbázott palackot adományozott Devecser és Kolontár településeknek. A cég ugyanígy gázadománnyal támogatja a somogydöröcskei diákfalut, hogy 120 vörösiszap-károsult gyerek elhelyezéséről és ellátásáról gondoskodni tudjanak az erdei iskolában. A cég a diákfalut fűtéssel és meleg vízzel ellátó PB-tartályt 4 tonna gázzal töltötte fel - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.