Közélet

Matolcsy: megéri családot alapítani és „tisztán, fehéren” dolgozni

Matolcsy: megéri családot alapítani és „tisztán, fehéren” dolgozni

2010. október 26., kedd
Matolcsy: megéri családot alapítani és „tisztán, fehéren” dolgozni

A most beterjesztett adótörvény-csomag megteremti a költségvetés, a gazdaság és a társadalom egyensúlyát – jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter az adótörvények általános vitájában kedden az Országgyűlésben.

Matolcsy György

kiemelte: az adócsomag fő jellemvonásai közé tartozik, hogy elfogadása esetén megéri majd dolgozni, „tisztán, fehéren”, megéri családot alapítani, gyermeket vállalni. Az adóváltozások beruházásra ösztönöznek, egyúttal erősítik Magyarország gazdaságának növekedési képességét. A nemzetgazdasági miniszter szerint a munkát és gyermeket vállalni akarókat segítő egykulcsos szja-rendszer révén az ország Közép-Európa legversenyképesebb állama lesz. A miniszter elöljáróban rámutatott: a beterjesztett törvénycsomag az ország két akut problémáját próbálja egyszerre orvosolni, nevezetesen azt, hogy egymillió munkahely és egymillió gyermek hiányzik az ország gazdaságából, a társadalmából. Így a javasolt adóváltoztatások elsősorban a munkára és a gyermekvállalásra, gyermeknevelésre ösztönöznek, emellett a magyar gazdaság versenyképességét javítják úgy, hogy egyben a „tudástőkét” is erősítik. Matolcsy György a tervezett változtatások adófilozófiájáról elmondta: az adójavaslatok alapján az adóztatás súlypontja a jövedelmet terhelő adókról a forgalmi, fogyasztási adókra helyeződik át.

További részleteket a Magyar Nemzet honlapján olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.