Közélet

Külön rádióhírek az iszapkárosultaknak

Külön rádióhírek az iszapkárosultaknak

2010. október 24., vasárnap
Külön rádióhírek az iszapkárosultaknak

A vörösiszap-katasztrófa sújtotta területek lakóinak félóránként friss hírekkel, információkkal szolgál a Közös Hullámhossz Hírszolgálat (KHH) néven üzemelő ideiglenes rádióállomás.

A pénteki naptól üzembe helyezett KHH adása egységesen a 103 MHz-en fogható Devecser környékén, Kolontáron és Ajkán. Az adót a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság által kiadott engedély alapján működtetik - közölte a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság vasárnap az MTI-vel. A rádió adását Devecserből sugározzák a Szabad Rádiók Magyarországi Szervezetének (SZRMSZ) közreműködésével, de az adás az interneten is elérhető a www.kozoshullamhossz.hu oldalon keresztül. A Közös Hullámhossz-projektet a szervezet 2009-ben hozta létre azzal a céllal, hogy a tagrádiók közösen folyamatos, tíznapos helyi műsort sugározzanak az abban az évben megrendezett Dörögdi Fesztiválon. Ez 2010-ben a Művészetek Völgyében készített adással folytatódott. A Szabad Rádiók Magyarországi Szervezetének tagjai a 2010. október 4-ei iszapömlést követően arról értesültek, hogy a helyi lakosság tájékoztatására nincs megfelelő infrastruktúra, ezért gondolták, hogy az eddig kulturális célt szolgáló projekt a jelen helyzetben a helyi lakosok tájékoztatására is alkalmas lehet. Ajkától Veresegyházon és Budapesten át Szegedig számos közösségi rádióadó munkatársai fogtak össze, hogy szerkesztői, riporteri, technikai munkájukkal is segíthessék a nehéz helyzetben lévő lakosságot - áll a rádió honlapján. A KHH Hírszolgálat az online adást is közvetítő ajkai BEST FM stúdiójából szól a BEST FM csapata és önkéntes közösségi rádiósok részvételével. A devecseri stúdióban pedig a helyi plébánia támogatásával készítik adásaikat az önkéntes rádiósok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.