Közélet

Civil szervezetek e héten az árvíz által elzárt Felsődobszára vittek segélyszállítmányt

Civil szervezetek e héten az árvíz által elzárt Felsődobszára vittek segélyszállítmányt

2010. június 19., szombat
Civil szervezetek e héten az árvíz által elzárt Felsődobszára vittek segélyszállítmányt

Egy teherautónyi tisztítószert, fertőtlenítőszert, ruhákat, és élelmiszert vitt pénteken az árvíz miatt a külvilágtól több napra elzárt Borsod Megyei településre a Mátrix Közhasznú Alapítvány, az Orpheus Állatvédő Egyesület, a Karitáció Alapítvány, és az Afrikai-Magyar Egyesület. A segélyszállítmány átvételénél, és pakolásánál a helyi lakosság is aktívan segédkezett. Bene Klára, a falu polgármester asszonya örömmel fogadta az önzetlen segítséget, amely hozzájárulhat ahhoz, hogy a nem várt több hetes katasztrófa időszak lezárulhat a település életében.

Felsődobszán rengeteg házban okozott kárt a Hernád áradása, míg tucatnyi család házát teljesen lerombolta a víz. Az áradás azóta már visszavonult, de a homokzsákok még nehezítik a közlekedést a településen, és a környező utak mellett is ott van még az ár nyoma belvíz formájában. Az anyagi-és tárgyi segélyek kiszállítása a helyreállítások idején fontos segítség.

Segítsen Ön is!

1. Segítsen tárgyi adománnyal! Szegeden a segítő civil szervezetek 2010. június 7-től egy hónapon keresztül gyűjtést szerveznek a rászorulók megsegítésére. Használható állapotú ruhákat, cipőket, gumicsizmát, ágyneműket, matracokat, bútorokat, törölközőket, takarókat, tisztító-fertőtlenítő szereket, használati tárgyakat (konyhai vízmelegítőt, hosszabbító, egyéb életminőséget javító eszközöket), játékokat, tartós élelmiszereket kérjük adja le az alapítvány gyűjtőhelyén, Szegeden, a Roosevelt tér 5. alatt, az M-Klubban (hétköznap reggel 7 – délután 3 óráig, a Móra Ferenc Múzeummal srégen). Adomány leadható Budapesten az Afrikai-Magyar Egyesületnél is (1132 Budapest, Visegrádi u. 9., Telefon: 36/1/288-00-80,

www.ahu.hu

) 2. Csoportosan is sokat segíthet! Iskolák pedagógusai iskolán belüli gyűjtéssel, cégek helyi gyűjtőpontok kialakításával járulhatnak hozzá a szervezett segítő programhoz. Számítunk együttműködésükre! 3. Segítsen anyagi támogatással! Aki a rászorulók megsegítéséhez pénzadományt szeretne adni, az a hivatalos gyűjtőhelyen személyesen megteheti befizetését. Támogatás befizetéshez alapítványi sárga csekket a szegedi DJUICE Ügyfélszolgálaton (Szeged, Kárász utca 9., Átrium Üzletházban), illetve a Déli Apró ügyfélszolgálaton (Szeged, Szilágyi utca 8.) lehet beszerezni. Közvetlen átutalás esetén a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány (OTP) 11735005-20510350 számlaszámára történő átutalással is támogathatja az életmentő segítő akciót. A közleménybe minden esetben írják be "árvízi mentésre". Az árvízi kárenyhítés segítése érdekében várjuk cégek, magánszemélyek, intézmények, csoportok, segítők, médiapartnerek együttműködését (szállítás, tárolás, adományozás, egyéb teendők kapcsán). A legapróbb felajánlás is óriási segítség. Felajánlásaikat a Rászorulók nevében is hálásan köszönjük! Rácz Anett szociológus MÁTRIX Közhasznú Alapítvány Telefon: 06-20-929-81-81. Kiadó: Mátrix Közhasznú Alapítvány

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.