Közélet

Az Alsó-Tisza-vidéken másodfokú a készültség

Az Alsó-Tisza-vidéken másodfokú a készültség

2010. június 30., szerda
Az Alsó-Tisza-vidéken másodfokú a készültség

Másodfokúra csökkentették az árvízvédelmi készültséget szerda reggel az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság egész területén – közölte az igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Priváczkiné Hajdú Zsuzsanna

elmondta: a korábbi harmadfokú szakaszokon másodfok alá csökkent a Tisza vízszintje, ez indokolta a lépést. Az Alsó-Tiszán a Hármas-Körös torkolata és az algyői híd között csaknem két hete rendelték el a harmadfokú készültség melletti védekezést, csakúgy, mint a Hármas-Körös torkolati szakaszánál. Szegednél és Mindszentnél is csak lassan csökken a Tisza vízszintje, de apad a Maros is Makónál. A legfrissebb adatok szerint a Tisza Mindszentnél 844, Szegednél 813 centiméteren állt. A Maroson Makónál 342 centimétert mértek. Az Alsó-Tiszán az eddigi legmagasabb vízállást 2006 áprilisában mérték: Mindszentnél 1062, Szegednél 1009 centimétert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.