Közélet

Mi lesz a „Lófara” neve? + VIDEÓ

Mi lesz a „Lófara” neve? + VIDEÓ

2010. április 21., szerda
Mi lesz a „Lófara” neve? + VIDEÓ
Az uniós forrásból megújított teret múlt hét szombaton adták át nem kevés politikai felhanggal, ezt megelőzően a hagyományőrzők fejezték ki a városvezetéssel szembeni kritikájukat egy alternatív névadással, de e politikai performanszot félretéve valóban várat még magára a névadó.

Az önkormányzatnál már megkezdődött az új tér névadásának előkészítése, melyről végül majd a közgyűlés fog dönteni. A Szegedi Hagyományőrző és Városképvédő Egyesület is elküldte javaslatát a jegyzőségre, s levelüket szerkesztőségünknek is elküldték.

Huszár Hősök tere

Tisztelt Főjegyző úr!

Tekintettel arra, hogy eredeti javaslatunkat, mely szerint a Tisza Lajos körút korábbi öblét, a közszájon „lófaraként” emlegetett és most új rendeltetést kapott közterületet „a legnagyobb városképrombolóról, dr. Botka Lászlóról nevezzék el” a szakértők nem támogatták – mondván, még élő személyről van szó -, Egyesületünk a következőkben módosítja álláspontját: Mivel a szóban forgó területet egy részét a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság 47/2009. számú határozata kegyeleti helyé nyilvánította, a méltó és elfogadható elnevezésnek a magunk részéről a „Huszár Hősök tere” elnevezést tartjuk. Kérjük a tisztelt Főjegyző urat, amennyiben Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata él a névadás lehetőségével, a javaslatok között szerepeltessék a mi ajánlásunkat is.

v. Szilágyi Árpád

városvédő polgár a Szegedi Hagyományőrző és Városképvédő Egyesület elnöke

A 3. Honvéd Huszárezred szobrának avatása 1943 májusában:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.