Közélet

Magyarverés Szászmedgyesen

Magyarverés Szászmedgyesen

2010. április 7., szerda
Magyarverés Szászmedgyesen

Súlyosan bántalmaztak több medgyesi magyar fiatalt, akik a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Szeben megyei és medgyesi városi szervezetének rendezvényén vettek részt - adta hírül kedden az RMDSZ sajtóirodájára hivatkozva az ErdélyMa hírportál.

A közlemény szerint az incidens hétfőn történt. Az ifjúsági összejövetelnek otthont adó medgyesi székházban 20 óra körül több ismeretlen jelent meg, akik a szervezők többszöri felszólítása ellenére sem voltak hajlandók távozni, mi több, verbálisan és tettlegesen is bántalmazták a magyar fiatalokat. Két súlyosan sérült magyar fiatalt mentővel kellett kórházba szállítani. Jelentős anyagi károkat is okoztak a támadók, bútorokat rongáltak meg, üvegtárgyakat törtek össze. A szövetség Szeben megyei vezetői az incidenst etnikai konfliktusnak tekintik, s úgy vélik, hogy ez nyílt támadás a medgyesi magyar közösség ellen.

Balázs Béla Attila

, az RMDSZ Szeben megyei elnöke és

Orosz Csaba

, a szövetség medgyesi elnöke feljelentést tett a rendőrségen. Kérik a tettesek azonosítását, valamint intézkedéseket ellenük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.