Közélet

Út- és járdafelújításokat hiányol Bodó Imre

Út- és járdafelújításokat hiányol Bodó Imre

2010. február 17., szerda
Út- és járdafelújításokat hiányol Bodó Imre
„Jó lenne már végre olyan fejlesztési programokkal is találkozni, amik valóban élhetőbbé teszik a várost” – nyilatkozta portálunknak Bodó Imre, a szegedi 1-es számú választókerület fideszes képviselőjelöltje az utak és járdák állapotára utalva.

„Lehet, hogy nem tűnik fontosnak, de nagyon sokan mondták, hogy örülnének már egy járdaépítési programnak” – folytatta. „Olyan városrészen, mint például Újszeged, sok helyen még ma is járólapok vannak. Az egykori DÉLÉP által épített sorházak, magánházak betonlapjai a húsz-harminc év alatt úgy széttöredeztek, hogy a babakocsit le kell tolni az úttestre a rázkódás miatt. Tarjánban pedig nem egy helyen futnak méteres repedések az aszfaltjárdában."

Bodó Imre

elmondta, hogy az autósok hasonló problémája pedig az aknafedők, melyek nincsenek egy szintben az úttesttel, és bizony nem egy sofőr szenvedett már maradandó kárt is gépjárművén, s mindehhez párosul még az építkezések miatt egyre kátyúsabb közúthálózat is. Hiába mondják, hogy a fürdőre volt kiírva pályázat, meg a felesleges 2-es villamosra – tette hozzá –, pályázatot lehet útfejlesztésre, járdafejlesztésre is találni, csak az nem 29 milliárdos, és nem lehet belőle a baráti cégeknek, vállalkozói körnek annyi lehetőséget adni…

Több mint félmilliárd úthálózat- és közterület-fejlesztésre?

„Mintha a városvezetésnek nem az emberek életminőségének javítása lenne az érdeke, hanem csak a melldöngetés. Az elöregedett panelházakat is teljesen fel kellett volna újítani, fűtés-, elektromos- és vízrendszerrel együtt, nem csak becsomagolni. Mert most az emberek több helyen az utcát fűtik” – így Bodó. A városháza szerint viszont nem ilyen sötét a kép. „Az idei költségvetésben kifejezetten felújításra, tehát hangsúlyozottan nem a kisebb-nagyobb pályázatokhoz kapcsolódóan, van 300 millió forint úthálózat-rekonstrukcióra, 20 millió forint buszmegálló-javításra, 33,7 millió forint új autóbusz-megállóhelyek létesítésére, 200 millió forint városrészi közterület-fejlesztésre, 15,8 millió forint kerékpárút-rekonstrukcióra, továbbá összesen 25 millió forint járdaépítésre Marostőn, parkolóra Dorozsmán, zebrára Szőregen, és azt hiszem, számos pályázatos projektünk is tartalmaz út-, járdajavításokat, ahol belefért az adott pályázatba” – sorolta fel az idei költségvetésbe szereplő útfelújítási tételeket Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester. „E fölött vannak még azok a pályázatok, amiknek a döntő része építési szempontból jövőre várható, mint például a Vásárhelyi Pál utca bővítése, a nagykörúton busz- és kerékpársáv kiépítése. A klinikaépítés kapcsán pedig megépítjük idén az Oldal utcát, és a legújabb klinikai tömb megépítése után rendbe tesszük a Semmelweis utcát a városrehabilitáció 2. ütemének keretében. A lista talán nem teljes, de szerintem így is látható, hogy saját és különböző pályázati forrásokból is nagyon sok pénzt szándékozunk fordítani az út- és járdahálózat javítására, fejlesztésére” – zárta szavait az alpolgármester.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.