Illegális bevándorlás

Terrorszervezetek a szerb-magyar határnál (videó)

Terrorszervezetek a szerb-magyar határnál (videó)

A HírTV riportja szerint a terrorszervezetekkel állnak kapcsolatban az embercsempész bandák és fegyveres tálibok

2023. november 13., hétfő
Terrorszervezetek a szerb-magyar határnál (videó)

Az ISIS-szal, az Al-kaidával és a Hamasszal, ezekkel a terrorszervezetekkel állnak kapcsolatban azok az embercsempész bandák és fegyveres tálibok, akik itt vannak a déli magyar határszakaszon. Ez derül ki legalábbis a legfrissebb titkosszolgálati jelentésből.

 

Fotó: HírTV

 

Október végén ismét történt egy lövöldözés a magyar-szerb határnál, pontosabban a szerb oldalon. Embercsempész bandák között, vélhetően afgán származásúak között történt egy leszámolás, ebben három migráns vesztette életét. A magyar rendőrség adatai szerint azóta kevesebben próbálkoznak illegális határátlépéssel. A HírTV stábja elment a térségbe, és riportot forgatott a szerb-magyar határon.

Háborús helyzetre hasonlító képek, széthagyott vagy felégetett roncs járművek kilométereken keresztül. Ezek a képsorok nem egy háborús területen nem is Szerbiában, hanem itthon, Magyarországon készültek Mórahalom közelében a héten.

Mihálffy Béla országgyűlési képviselő nyílt levéllel fordult Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter segítéségért, hogy a roncsautókat eltávolítsák az utak mellől.

Ezért kérem, hogy a Kormány támogassa erőfeszítéseinket, és tegyen javaslatot arra, hogy az illetékes állami szerv tisztítsa meg a déli határhoz közeli településeket a hátrahagyott gépjárművektől.

A migrációs nyomás ugyanis a déli határon nem csökken, hiába van már november közepe hiába hidegebbek az éjszakák, továbbra is naponta több ezren érkeznek Szerbia területéről a magyar kerítéshez, hogy illegálisan bejussanak az országba - írja a HírTV.

A csatorna riportjában elmondják, hogy mostanra már a tálib fegyveresek irányítják az embercsempészeket és ők döntik el, ki, hogyan és mikor jöhet be Európába. Ők szedik össze a pénzt és segítenek megszervezni az átjutást a magyar területre. 

 

Borítókép: Polícia Slovenskej republiky

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.