Hírzóna

Húsvét: vérző kezével átölel minket az értünk meghalt és feltámadt Jézus

Húsvét: vérző kezével átölel minket az értünk meghalt és feltámadt Jézus

Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke húsvétvasárnap a budavári evangélikus templomban hírdetett igét.

2024. március 31., vasárnap
Fotó: Hegedüs Róbert
Húsvét: vérző kezével átölel minket az értünk meghalt és feltámadt Jézus

Húsvétkor átélhetjük, hogy vérző kezével átölel minket az értünk meghalt és feltámadt Jézus - mondta Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke húsvétvasárnap a budavári evangélikus templomban.
 

FABINY Tamás
Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke igét hirdet a húsvétvasárnapi ünnepi istentiszteleten a budavári evangélikus templomban (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

Fabiny Tamás igehirdetésében kiemelte: a keresztre, amelyen Jézus szenvedett, Pilátus ezt íratta: ez a Názáreti Jézus, a zsidók királya. Nem "ő", hanem "ez", mint egy élettelen és megérinthetetlen kiállítási tárgy, ami felett három nyelven, latinul, héberül és görögül olvasható a látogatókat kalauzoló felirat. Nagypéntek, nagyszombat és húsvét segítségével jussunk el oda - kérte az evangélikus püspök, hogy ne "ez", hanem "ő" legyen a názáreti Jézus. 

Ahogy Tamás, mi is megkapjuk a bátorítást, hogy odalépjünk hozzá és megérintsük a sebeit, sőt, Jézus maga simogat meg és ölel át minket vérző kezével.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.