Hírzóna

Hornung Ágnes: a kormány kiszámíthatóságot nyújt a családoknak

Hornung Ágnes: a kormány kiszámíthatóságot nyújt a családoknak

2024. március 23., szombat
Hornung Ágnes: a kormány kiszámíthatóságot nyújt a családoknak

A kormány kiszámíthatóságot nyújt a családoknak, mert "ha ez az érzés megvan, akkor van nagyobb esélye annak, hogy gyermeket vállaljanak" - hangsúlyozta Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára a Családháló Alapítvány szombati díjátadó ünnepségén, Budapesten.

 

Az államtitkár felidézte: 2010-ben úgy döntött a kormány, hogy a családokat helyezi a középpontba, és "mindent a családok szolgálatába állít". Úgy fogalmazott, ahhoz, hogy minél többen minél több gyermeket vállaljanak, otthon, anyagi biztonság, szabadidő, illetve munka szükséges.

Hornung Ágnes "Európa legnagyobb, legeredményesebb otthonteremtési programjának" nevezte a magyar kormány által bevezetett otthonteremtési programot, majd hozzátette: számos más támogatás szolgálja a családok anyagi biztonságát.

Kitért arra, hogy a munka és magánélet egyensúlyának megteremtésében is hatalmas előrelépés történt 2010 óta. Közölte: 2010-hez képest háromszor annyi településen érhető el bölcsődei szolgáltatás, a bölcsődei férőhelyek száma pedig megduplázódott, 32 ezerről 65 ezerre emelkedett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.