Hírzóna

Online csalásokra szakosodott bűnbandát számoltak fel a vármegyében

Online csalásokra szakosodott bűnbandát számoltak fel a vármegyében

2024. február 8., csütörtök
Online csalásokra szakosodott bűnbandát számoltak fel a vármegyében

Luxusautókat és több milliót foglaltak le a Csongrád-Csanád vármegyei nyomozók.

 


A Csongrád-Csanád vármegyei, kiberbűnözéssel foglalkozó nyomozók több vármegyei rendőrrel együttműködve online csalásokra szakosodott bűnbandát számoltak fel.

A bűnbanda elfogásában a Terrorelhárítási Központ munkatársai is segédkeztek a Csongrád-Csanádi nyomozóknak. A detektívek elfogták az ukrán állampolgárságú főszervezőt és társát, valamint számos pénzmosót is abból a bűnbandából, akik főleg online banki csalásokra szakosodtak és csaknem 100 millió forint kárt okoztak a sértetteknek.

A határon is átnyúló, nemzetközi együttműködésnek köszönhetően a német hatóságok elfogtak egy szintén pénzmosással gyanúsított elkövetőt, akinek a budapesti lakásán január 30-án tartott házkutatás során a nyomozók több millió forint készpénzt, külföldi valutát és kábítószergyanús anyagot is találtak. A nyomozók a jelentős mennyiségű készpénzt lefoglalták, két luxusautóval egyetemben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.