Hírzóna

Ingyenes robotika szakköröket indít a Kamara

Ingyenes robotika szakköröket indít a Kamara

2024. február 20., kedd
Ingyenes robotika szakköröket indít a Kamara

Ismét ingyenes robotika szakköröket szervez a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara. Az alábbiakban küldöm az erről szóló híranyagunkat.

 

Hatalmas sikernek és népszerűségnek örvendtek a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara (CSKIK) ingyenes robotika szakkörei, ezért most ismét megrendezi azokat a gazdasági önkormányzat az alsó és felső tagozatos tanulók számára. 

Előbbieknek március 4-én 15 órakor, míg utóbbiak számára március 5-én 15 órakor kezdődik a szakkör.

Az alsósok 6 héten, míg a felsősök 8 héten keresztül találkoznak majd és legóznak, valamint sajátítják el a robotépítés és -programozás legfőbb tudnivalóit. Az előbbi korcsoport tagjai játékos módon ismerkednek meg a programozás világával és a LEGO robotkészletekkel, valamint a robotversenyek világába is betekintést nyernek. Ugyanakkor a felső tagozatosok a LEGO Spike csomagot ismerhetik majd meg amellett, hogy elsajátítják a grafikus programozási felület működéséhez szükséges tudnivalókat, mintafeladatsorokat oldanak meg, megtanulják a Szumórobot programozását, valamint a Python nyelven történő programozást is.

A kisebbekkel Özvegy Judit, az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola tanítója, míg a nagyobbakkal Rozgonyi-Borus Ferenc, az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola tanára foglalkozik majd hétről hétre a kamarai székház második emeletén. A részvétel mindenki számára díjmentes, de regisztrációhoz kötött, hiszen mindkét korcsoport esetében maximum 15 főt tud fogadni a CSKIK. Bővebb információ és a regisztrációs link a kamara honlapján érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.