Hírzóna

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt nyomozás indul

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt nyomozás indul

2024. január 2., kedd
Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt nyomozás indul

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt nyomozást rendelt el a Joványbusz-mutyi ügyében a Szentesi Városi Ügyészség – jelentette be Cseri Tamás önkormányzati képviselő.

Cseri Tamás arról is beszélt, nagyon sokba kerülhet a vásárhelyieknek, hogy Márki-Zay Péter korrupt módon szervezte ki a helyi tömegközlekedés bizniszét a saját kampányfuvarosának.

Évről évre egyre drágább a Joványbusz a városnak, már 150-200 milliós éves díjaknál tartunk, ráadásul a tavalyi utolsó közgyűlésen több tíz millió forintot kellett átcsoportosítani a közlekedésszervezői feladatokat ellátó önkormányzati cégnek, a HVSZ-nek a korábbi veszteségek pótlására a Jovány-szerződéssel összefüggésben

 – jegyezte meg Cseri Tamás.

A Közbeszerzési Döntőbizottság ráadásul 32 milliós gigabírsággal sújtotta a várost, Vásárhely polgárait, mert megállapították, hogy Márki-Zay Péter nemcsak a magyar, de az uniós szabályokat, törvényeket is megkerülte csak azért, hogy a kampányfuvarosának tudja átjátszani a vásárhelyi tömegközlekedést

- jelezte a Fidesz-KDNP-s politikus.

Hozzátette: immár a bíróság is jogerősen kimondta, hogy korrupciós eljárásnak minősíthető Márki-Zayék mutyija.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.