Hírzóna

Ezek a kamu parfümök nem kerülnek a karácsonyfa alá (VIDEÓ)

Ezek a kamu parfümök nem kerülnek a karácsonyfa alá (VIDEÓ)

Az M5-ös autópályán közel ötezer parfümöt "vontak ki" a forgalomból.

Kibédi Péter
2023. december 13., szerda
Ezek a kamu parfümök nem kerülnek a karácsonyfa alá (VIDEÓ)

Több mint négyezer üveg hamisított parfümöt találtak egy kamionban a pénzügyőrök az M5-ös autópályán.

Tele volt a kamion raktere hamis parfümmel

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának közösségi oldalán olvasható bejegyzésből kiderül, hogy a pénzügyőrök egy bolgár kamiont ellenőriztek, amely a fuvarlevél szerint Bulgáriából gyűjtőárut vitt Németországba. A járőrök a raktér tételes átvizsgálása közben, a gyűjtőáruk mellett három olyan raklapot is találtak, amelyek "a felrakodási jegyzék szerint nem voltak azonosíthatók". 

A felstócolt dobozokban 4240 üveg, különböző prémium márkajelzésű és kiszerelésű parfümöt találtak.

Az előzetes szakértői vélemény szerint valamennyi termék hamisítvány, amiket a védjegyek tulajdonosainak engedélye nélkül hoztak forgalomba. A sofőr a lefoglalt áruk eredetét, származását nem tudta igazolni, és kísérő dokumentumot sem tudott bemutatni.

A NAV járőrei a több mint 138 millió forint értékű hamis árut lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt eljárást indítottak.

A bejegyzésben külön kiemelték, hogy a karácsonyi ünnepek közeledtével egyre-másra bukkannak fel hamis termékek a piacokon.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.