Hírzóna

A magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar a nemzetközi piacokon is eredményes

 A magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar a nemzetközi piacokon is eredményes

Márton Andrea
2023. november 19., vasárnap
 A magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar a nemzetközi piacokon is eredményes

"Ne feledjük, hogy magvetés nélkül nincs aratás, ahogyan erős vidék nélkül nincs erős és versenyképes Magyarország sem" - jelentette ki Nagy István agrárminiszter az őszi mezőgazdasági munkálatok végeztével rendezett ünnepi Hálaadó napon, vasárnap Egerben az Agrárminisztérium közleménye szerint.

A tárcavezető beszédében kiemelte, Magyarország a nemzetközi piacokon is eredményes, magas hozzáadott értéket termelő mezőgazdasággal és élelmiszeriparral rendelkezik. A magyar agrárium képes arra, hogy biztonságos, jó minőségű élelmiszerrel lássa el a magyar családokat. 

Békeidőben is stratégiai szerepe van, most pedig hatványozott a felelőssége

 - fűzte hozzá Nagy István.  

gondoljon mindenki hálás szívvel a magyar gazdákra és az agráriumban dolgozókra, akik szorgalmának köszönhetően friss és biztonságos élelmiszer kerülhet a magyar családok asztalaira

 - írják a közleményben.

A magyar mezőgazdaság az ország védőbástyája, évezredek óta védelmezi és táplálja a Kárpát-medencében élőket, dolgozókat és termelőket. A hazai agrárium és vidékfejlesztés nemcsak a vidéken élő emberek ügye, hanem mindannyiunk közös felelőssége és jövője 

- emlékeztetett az agrárminiszter.


Nagy István hozzátette, Magyarország kormánya kiáll a magyar érdekekért, legyen szó ukrán gabonáról, rezsicsökkentésről vagy az infláció visszaszorításáról - tájékoztatott az Agrárminisztérium.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.