Hírzóna

A fél ország DJ Palotaitól búcsúzik

A fél ország DJ Palotaitól búcsúzik

„Most megáll a zene és csak a csend marad”

Márton Andrea
2023. november 19., vasárnap
A fél ország DJ Palotaitól búcsúzik

A Dj Palotai néven ismertté vált Palotai Zsolt halálhíre váratlanul sújtott le a magyar közönségre vasárnap reggel. Szívszorító bejegyzésekkel és kedves fotókkal búcsúztatják a lemezlovast hazai politikusok és a magyar zenei élet szereplői a közösségi médiában.

Forrás: Kobuci Kert

62 évesen meghalt Palotai Zsolt, a legendás DJ, aki meghonosította Magyarországon a breakbeatet és a drum and basst, valamint számos elektronikus stílusban tevékenykedett, az underground kultúra megkerülhetetlen szereplője volt. Legendás szettjeire tömegek buliztak Budapesten, Palotai a DJ-zés mellett 1989-től 1991-ig a Tilos az Á klub művészeti vezetője volt, majd 1991-től a Tilos Rádió zenei főszerkesztője.

Palotai szombaton kapta meg a Pro Cultura Urbis-díjat a Budapest zenei életében végzett több évtizedes munkásságáért, a magyar underground kultúrára gyakorolt megkerülhetetlen hatásának elismeréseként.

Pándi Balázs így búcsúzik a zenei legendától:

Felkapcsolták a takarítófényeket, a főváros főhőse arcát absztraháló cigifüstben, utoljára áthúzza a termen lemezestáskáját, kerekeivel a törött poharak szilánkjait ritmikusan ropogtatva. Jó utat Zsolti, hiányozni fogsz.

Náksi Attila például a legnagyobb tanáraként gondol vissza Palotaira:

A legnagyobb tanár voltál, köszönük minden percet amikor beszélgethettem veled zenéről és a világról

Kutzora Edina énekesnő Facebook-oldalán emlékezett meg a legendás magyar DJ-ről, kiemelve, hogy néhány nappal ezelőtt, még egy hosszú interjút adott Palotai Zsolt.

„Jaj.. Mennyi Rewind, mennyi külföldi buli Széllacival… A napokban olvastam egy interjút, és most hirtelen ez a hír.. sokk..

A hazai underground apuja és legnagyobbja.

Isten Veled Zsolt!”

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.