Hírzóna

Nincs magyar áldozata a marokkói földrengésnek

Nincs magyar áldozata a marokkói földrengésnek

2023. szeptember 9., szombat
Nincs magyar áldozata a marokkói földrengésnek

A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján nincs magyar áldozata vagy sérültje az éjszakai földrengésnek Marokkóban - tájékoztatta Paczolay Máté külügyi szóvivő az MTI-t szombaton.

Közölte: nagykövetségünk folyamatosan veszi fel a kapcsolatot a Marokkóban élő vagy utazás céljából az országban tartózkodó magyar állampolgárokkal, megadva nekik minden lehetséges segítséget és információt. "Valamennyien jól vannak, már biztonságos helyen tartózkodnak" - fogalmazott Paczolay Máté.

Hozzátette: az elkövetkező időszakban továbbra is szoros kapcsolatban maradnak a marokkói külügyminisztériummal és a mentésben résztvevő hatóságokkal.

A péntek éjjel történt földrengésben 632-re emelkedett elhunyt emberek száma Marokkóban a korábban közölt 296-ról, a földrengés hatalmas károkat és pánikot okozott Marrákesben és több más városban - derül ki az előzetes hivatalos adatokból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.