Hírzóna

Megszólalt a magyar kormány az orosz incidenssorozatról

Megszólalt a magyar kormány az orosz incidenssorozatról

2023. június 25., vasárnap
Megszólalt a magyar kormány az orosz incidenssorozatról

A magyar kormány a TASZSZ hírügynökség megkeresésére azt válaszolta, figyelemmel kíséri a fejleményeket Oroszországban, de azt kizárólag a nemzeti érdekek és az emberek védelme szempontjából szemléli.

Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára azt mondta, a kormány prioritása a magyar emberek védelem és Magyarország. ,,Az oroszországi és ukrajnai fejleményeket csak ebből a szempontból látjuk." - szögezte le.

Mint ismeretes, a Jevgenyij Prigozsin vezette Wagner-zsoldoscsoport a minap fegyveres lázadást indított Oroszországban, ám rövid időn belül ez véget is ért, még mielőtt a csoport Moszkvát elérte volna. Sajtóinformációk szerint tárgyalásos egyezség született Prigozsin és az orosz államapparátus között.

Az Európai Bizottság szóvivője korábban úgy nyilatkozott, hogy az EU "belügyének" tekinti az oroszországi eseményeket, A Honvédelmi Minisztérium és a Kormányzati Tájékoztatási Központ az Indexnek úgy nyilatkozott, hogy ,,magyar kormány számára Magyarország és a magyar emberek védelme a legfontosabb.Csak ebből a szempontból követjük nyomon az Oroszországban és Ukrajnában zajló fejleményeket."

(via Portfolio)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.