Cikk archívum 2017.

Pünkösdölő Ópusztaszeren!

2017. május 29., hétfő · Hozzászólok

punkosdolo_onte

A pünkösd a kereszténység egyik legfontosabb ünnepe, a húsvét utáni hetedik vasárnapon és hétfőn tartott pünkösd alkalmával a Szentlélek kiáradását ünnepeljük. A kétnapos program alkalmával a már-már elfeledett hagyományokat, a Dél-Alföldhöz kapcsolódó szép népszokásokat elevenítik fel a skanzenben. Tovább »

Szerelem és történelem – vásárhelyi vonatkozásokkal

2017. május 29., hétfő · Hozzászólok

Nagy Gyöngyi az Emlékpont történésze

Hanczár János Szerelem az Gulág árnyékában című regényét mutatja be május 31-én, szerdán 17 órától az Emlékpont. A bemutatón a szerző mellett részt vesz Gregor Bernadett színművész is, a kötet szerzőjével Nagy Gyöngyi, az Emlékpont történésze beszélget. Tovább »

Orbán: 2017-ben Magyarországon magasabb fokozatba kapcsol az iparosítás

2017. május 29., hétfő · Hozzászólok

orban_samsung

Magyarországon 2017-ben magasabb fokozatba kapcsol az újraiparosítás – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Samsung SDI elektromos jármű akkumulátor gyárának megnyitó ünnepségén, hétfőn Gödön. Tovább »

Mabisz: tavaly 6585 tűzkárra 3,5 milliárd forintot fizettek ki a biztosítók

2017. május 29., hétfő · Hozzászólok

Tavaly a biztosított lakóingatlanokban 6585 tűzkár keletkezett, ezek kártérítésére 3,5 milliárd forintot fizettek ki a biztosítók, 2010 óta 47 564 tűzeset történt a biztosított ingatlanokban, ezekre összesen 35,3 milliárd forintot fizettek ki a társaságok – mondta Bérczi László tűzoltó dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) hétfői sajtóbeszélgetésén. Tovább »

Hollik István: Botkát még a közvetlen környezetében élők sem bírják befolyásolni

2017. május 29., hétfő · 4 hozzászólás

kerites06_gs

Botka „Kerítésbontó” Lászlónak is nevezhetjük az MSZP miniszterelnök-jelöltjét – reagált a kereszténydemokrata képviselő hétfőn arra, hogy a szegedi polgármester lebontaná a magyar-szerb határon lévő kerítést. Tovább »

Kormányablak ügyintézőként próbálja ki magát egy megváltozott munkaképességű fiatal

2017. május 29., hétfő · Hozzászólok

A Csongrád Megyei Kormányhivatal is csatlakozik a Kreatív Formák Alapítvány „Neked munka, nekem álom” elnevezésű kezdeményezéséhez, és biztosítja egy megváltozott munkaképességű fiatal számára a lehetőséget arra, hogy bepillantást nyerjen a kormányablak ügyintéző feladatokba. Holnap 10 és 12 óra között a szegedi, Rákóczi téri Kormányablak egyik munkaállomásán – saját kérésére – Kajtár Csaba segédkezik majd az ügyfelek kiszolgálásában. Tovább »

Handó Tünde: a magyar igazságszolgáltatás Európa élmezőnyéhez tartozik

2017. május 29., hétfő · Hozzászólok

A magyar igazságszolgáltatás Európa élmezőnyéhez tartozik, az országos ügyforgalmi adatok javulnak – mondta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke az Országgyűlés igazságügyi bizottságában hétfőn, ahol 2016 első félévéről szóló beszámolóját vitatták meg. Tovább »

Országossá terjesztik ki az Anyák háza programot

2017. május 29., hétfő · Hozzászólok

Pályázat útján országossá terjesztik ki az Anyák háza programot, amelynek célja, hogy a budapesti és a vidéki gyermekkórházakban, gyermekosztályokon a szülő végig beteg gyermeke mellett maradhasson, méltó körülmények között – jelentette be Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten. Tovább »

Vízilabda: Manhercz Krisztián és Sedlmayer Tamás a Fradiban folytatja

2017. május 29., hétfő · Hozzászólok

szeged-miskolc014kf

A ferencvárosi klub sajtótájékoztató keretén belül mutatta be új igazolásait, többek között a Szegedről érkező Manhercz Krisztiánt és Sedlmayer Tamást. Tovább »

Fagyifieszta a Klauzál téren – az év legjobbját keresik

2017. május 29., hétfő · Egy hozzászólás

ev_fagylaltja_verseny027kf

Igaz, csak délután négykor derül ki, melyik hűs finomság érdemli ki az Év Fagylaltja elismerést, de már délelőttől nagy a sürgölődés a Klauzál téren, ahol megkezdődött a majdnem száz nevezett tétel zsűrizése. A kínálat rendkívül széles, a chilis-fügés túrófagylalt mellett ott a szívmelengető mák és a hűsítő szeder is a málnás diplomata szomszédságában. Tovább »

Következő oldal »